Close sidebar
Close sidebar

Câți sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunțat câți români vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo și cine va purta drapelul țării noastre.

Andreea Bolocan,

Jocurile Olimpice 2020, cine va purta drapelul României [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Echipa Olimpică a ajuns la 100 de sportivi, a anunţat, vineri, COSR, subliniind că din lot vor face parte şi Monica Niculescu şi Raluca Olaru, care vor în turneul de tenis la dublu feminin.

" Echipa Olimpică a ajuns la 100 de sportivi. Ultimii tricolori care au fost incluşi în Team Romania sunt: Bianca Ghelber (atletism- aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (atletism, 400 m), Alexandru Novak (atletism, suliţă), Bianca Costea (înot), Monica Niculescu (tenis, dublu feminin) şi Raluca Olaru (tenis, dublu feminin)", a anunţat COSR.

Potrivit sursei citate, înotătoarea Bianca Costea, născută în 26 ianuarie 2005, devine cel mai tânăr membru al Echipei Olimpice Team Romania.

Ea este medaliată cu aur, la 50 m liber, la Festivalul Olimpic al Tineretului European Baku 2019 şi a primit un loc cotă din partea Federaţiei Internaţionale de Nataţie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La ziua începerii competiţiei Bianca Costea va avea 16 ani 5 luni şi 27 de zile. Colegul ei de disciplină sportivă, David Popovici va avea în ziua deschiderii Jocurilor 16 ani 10 luni şi 8 zile.

Citeste si: Vești bune pentru o româncă care participă la Wimbledon

Cine va purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Anul acesta, în premieră pentru România la Jocurile Olimpice, vor exista doi sportivi care vor întinde drapelul țării noastre. Este vorba despre canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă. Cei doi au fost desemnaţi purtătorii de drapel ai echipei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în urmă cu câteva zile.

În urmă cu câteva luni, s-a iscat o întreagă controversă privind portdrapelul României la Tokyo. Considerată sportiva cu cele mai mari șanse să poarte steagul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Simona Halep a fost atacată dur de fosta înotătoare Beatrice Câșlaru.

Cine va purta drapelul României la JO 2020 [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: EURO 2020: Schimbări majore pentru semifinale și finală. Ce a decis guvernul britanic

Premieră pentru România la Jocurile Olimpice

La o săptămână după anunțul Simonei că nu va participa la JO de la Tokyo, Comitetul Executiv al COSR a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe 23 iulie. Este pentru prima oară când România are doi purtători de drapel.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI