In articol:
- Salteaua potrivită este cea care ține cont de nevoile voastre
- Recomandare: salteaua cu arcuri sau cele hibride
- Când este timpul pentru o schimbare
Salteaua potrivită este cea care ține cont de nevoile voastre
Există în magazinele de profil saltele 160x200, 180x200, 200x200, mai moi sau mai dure.
Citeste si: Cele cinci fluide trebuie verificate periodic la mașină
Atenție, ironic sau nu, o saltea mai moale nu înseamnă una mai bună.
Dacă obișnuiți să dormiți pe spate- de altfel aceasta este poziția clasică, recomandată. În acest caz, salteaua trebuie să fie una fermă, astfel încât să nu creeze tensiune pe umeri și zonele inferioare ale spatelui.
Citeste si: Lista câștigătorilor la Oscar: „Nomadland” cel mai bun film. Ce s-a întâmplat cu filmul românesc „colectiv”?
Recomandare: salteaua cu arcuri sau cele hibride
Dacă dormiți pe burtă- o poziție nesănătoasă, spun specialiștii, pentru că veți avea mereu gâtul și capul într-o parte, ceea ce face ca mușchii zonei să fie mereu încordați. Însă, dacă această poziție vă este pe plac, ați face bine să achiziționați și o saltea potrivită. În acest caz vorbim despre cea care poate oferi o bună susținere, uniformă, a corpului, fermă, care să asigure șoldurile și umerii bine aliniați.
Pentru cei care dorm pe o parte, nivelul de fermitate trebuie să fie de nivel mediu. Această poziție de dormit vine la pachet cu recomandarea ca salteaua folosită să fie una suficient de moale, astfel încât să nu existe puncte de presiune.
Când este timpul pentru o schimbare
În mod evident, în cazul saltelelor cu arcuri, schimbarea se impune când simțiți arcurile, la fiecare așezare pe saltea, indiferent de poziție. Denivelările și zonele cu deformări sunt semne clare că aveți nevoie de o saltea nouă. Sau oricând simțiți că somnul vă este afectat. În cazul unora, durerile de spate încep să devină cronice din motive independente de tipul de pat și saltea, însă și aceste detalii pot contribui în sens pozitiv sau nu. Preferați saltelele de generație nouă, create cu materiale de calitate, care nu provoacă transpirație nocturnă, nu rețin mirosurile neplăcute de asemenea.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Din păcate însă, un reper pentru mare parte din public se referă la preț. Bugetul dictează cel mai adesea ce tip de saltea să alegeți. În funcție de dimensiunile necesare și de fermitatea saltelei, vă puteți aștepta la sume între 500 și 1000 de lei. Pe termen lung însă, investiția merită!