Close sidebar
Close sidebar

Cauți cel mai bun cititor de coduri de bare? Vezi cum să-l alegi!

Daca vrei sa-ti achizitionezi un cititor de coduri de bare, iata care sunt cele mai importante criterii.

C.D.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cititorul de coduri de bare este acel dispozitiv pe care il intalnim in supermarket. Fie ca este vorba de industria retail, de cea farmaceutica sau chiar de industria bancara, cititorul de coduri de bare este un instrument necesar. Acest dispozitiv are rolul de a citit intr-un timp foarte scurt acea informatie ascunsa in combinatia de bare albe si negre. Dupa ce informatia a fost citita, aceasta urmeaza sa fie transmisa catre un computer sau catre casa de marcat. Aceste terminale vor interpreta informatia pentru a afisa informatii legate de produsul al carui cod de bare tocmai a fost scanat. Avantajele cititoarelor de coduri de bare te vor ajuta la eficientizarea fluxul de lucru, dar in momentul in care doresti sa achizitionezi un astfel de dispozitiv trebuie sa urmaresti mai multe caracteristici ale produsului.

In alegerea produsului trebuie sa iei in calcul conditiile in care vei folosi dispozitiv si volum de coduri citite, pentru a alege cititorul de coduri de bare potrivit pentru afacerea ta.

Tipul cititorului

Cand vine vorba de tipul cititorului, poti opta pentru un dispozitiv laser sau pentru un cititorul de coduri de bare imager. Cititoarele laser capteaza reflectia codului de bare pe care mai apoi o citesc.

Ele au avantajul de a scana codurile de bare, chiar daca acestea se afla la distante mari, existand modele care pot scana coduri aflate chiar la 10 metri. Pe de alta parte, dispozitivele de aceste fel pot scana doar coduri de bare de tipul 1D, ceea ce limiteaza utilizarea unui cititor laser. La capitolul pret, produsele din aceasta gama exceleaza, avand preturi accesibile pentru orice buget. Cititoarele imager fotografiaza codurile de bare pentru a le scana si prezinta avantajul de a putea fi folosit si pentru a scana coduri de bare deteriorate.
Acest tip de dispozitiv poate fi utilizat la distante mici fata de produs, cativa centimetri, in schimb, au optiunea de a scana si coduri de bare de tipul 2D. Acest lucru le face mai performante decat cele laser.

Conectivitatea

In privinta conectivitatii, cititoarele de coduri de bare pot fi wireless sau cu fir. Cele wireless permit utilizarea la distante ce ajung pana la 12 metri, acestea fiind conectate la un computer, prin intermediul tehnologiei wireless.

In schimb, cititoarele cu fir prezinta o mobilitate mai redusa, deoarece pot fi folosite la distante de 1,5-2 metri. O alta diferenta intre cele doua tipuri de cititoare este cea a pretului. Astfel, cititoarele cu fir sunt mai ieftine decat cele care permit conectarea prin tehnologia wireless.

Tehnologia de decodare

O alta caracteristica pe care trebuie sa o urmaresti cand vrei sa gasesti cititorul potrivit afacerii tale este tehnologia de decodarea pe care acesta o foloseste. Pentru industria retail este indicat sa alegi un cititorul cu tehnologia de scanare liniara de tipul 1D. Acesta iti va permite sa scanezi siruri de semne cuprinse intre 20-25 de caractere, verticale. Pentru situatiile in care trebuie scanezi volume mari de informatie este recomandat sa optezi pentru un cititor de coduri de bare care foloseste tehnologia 2D. Un astfel de dispozitiv poate scana pana la 2000 de caractere. Mai mult, acest poate fi folosit in orice unghi pentru a scana coduri aflate pe diferite suprafete. De asemenea, acestea sunt compatibile si cu tehnologia 1D.

Portabilitatea

In functie de modul in care va fi folosit cititorul de coduri de bare, acesta poate fi mobil sau fix. Cititoarele mobile sau handheld sunt cele mai practice, deoarece sunt foarte usor de utilizat. Acestea sunt atasate unui suport de tipul furca sau cradle, iar scanarea se face prin apasarea unui singur buton. Acest tip de dispozitive sunt ideale pentru magazine mici sau pentru zona de back office, unde volum de produse scanate este mai redus. Pe de altă parte, pentru scanarea unui volum mare de coduri bare este ideal un scaner fix. Acestea scaneaza codurile prin simpla trecerea a codului prin dreptul cititorului. In plus, cititoarele fixe includ si cantare pentru a cantari produsele scanate. Comanda aici un cititor de bare potrivit pentru activitatea ta.

Asadar, daca ai nevoie de un cititor de coduri de bare pentru afacerea ta trebuie sa iei in considerare modul in care vei folosi acest echipament, conditiile la care va fi supus acesta si volumul de coduri scanate. Pentru a face cea mai buna alegere, trebuie sa fii atent la tipul cititorului, modul prin care acesta se conecteaza la un terminal, tehnologia de decodare pe care o foloseste si functiile de portabilitate.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/scanner-reader-code-wireless-scan-315881/

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI