Medic legist si farmacist, braileanul Mina Minovici (1858-1933) este fondatorul scolii romane de medicina judiciara, devenind directorul primului Institut de Medicina Legala din Romania, construit in 1892. Recunoscut pe plan international pentru studiile aprofundate despre alacaloizii cadaverici, putrefactie, simularea bolilor mintale si antropologie medico-legala, Minovici s-a stins din viata cu 5 zile inainte de a implini 75 de ani, lasand indicatii precise privind inmormantarea sa.

 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"La numai un an după pensionare, în ziua de 25 aprilie 1933, Mina Minovici a încetat din viaţă, la vârsta de 75 de ani. Ultima sa dorinţă a fost citată în aceeaşi zi în faţa familiei şi a foştilor colaboratori: "Oriunde voi muri, corpul meu să fie adus la Institutul Medico-Legal, unde voi fi depus în capelă. Serviciul religios se va face de un singur preot. Nu se va face nici un doliu. Nici un discurs. Nici o floare. Nici o paradă. Voi fi transportat la cavoul meu din cimitirul Bellu cu dricul automobil. Soţia mea, care dispune de corpul meu, este rugată să nu-mi calce ultima dorinţă. Mina Minovici, 30 aprilie 1932”", potrivit site-ului minovici.ro. In prezent, cavoul familiei Minovici de la cimitirul Bellu se afla intr-o stare avansata de degradare, semn ca nimeni nu se mai ocupa de intretinerea locului de veci.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si