Close sidebar
Close sidebar

Cavoul de la Bellu al celebrului medic Mina Minovici este intr-o stare avansata de degradare

Celebrul medic Mina Minovici a fost fondatorul scolii romane de medicina judiciara.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Medic legist si farmacist, braileanul Mina Minovici (1858-1933) este fondatorul scolii romane de medicina judiciara, devenind directorul primului Institut de Medicina Legala din Romania, construit in 1892. Recunoscut pe plan international pentru studiile aprofundate despre alacaloizii cadaverici, putrefactie, simularea bolilor mintale si antropologie medico-legala, Minovici s-a stins din viata cu 5 zile inainte de a implini 75 de ani, lasand indicatii precise privind inmormantarea sa.

 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"La numai un an după pensionare, în ziua de 25 aprilie 1933, Mina Minovici a încetat din viaţă, la vârsta de 75 de ani.

Ultima sa dorinţă a fost citată în aceeaşi zi în faţa familiei şi a foştilor colaboratori: "Oriunde voi muri, corpul meu să fie adus la Institutul Medico-Legal, unde voi fi depus în capelă. Serviciul religios se va face de un singur preot. Nu se va face nici un doliu. Nici un discurs. Nici o floare. Nici o paradă. Voi fi transportat la cavoul meu din cimitirul Bellu cu dricul automobil.
Soţia mea, care dispune de corpul meu, este rugată să nu-mi calce ultima dorinţă. Mina Minovici, 30 aprilie 1932”",
potrivit site-ului minovici.ro. In prezent, cavoul familiei Minovici de la cimitirul Bellu se afla intr-o stare avansata de degradare, semn ca nimeni nu se mai ocupa de intretinerea locului de veci.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI