Anchetă într-o comună din Iași, după ce o fetiță în vârstă de numai 4 luni a murit la scurt timp după ce a fost consultată de un medic.

Copilul era răcit și avea febră de 38 de grade, iar după ce a primit tratament la urgențe, la spitalul din Târgu Frumos, temperatura fetiței a început să scadă.

Citește și: Declarațiile mamei lui Valeriu, tânărul care a murit pe masa de operație la Spitalul din Vatra Dornei ”M-am dus și astăzi la spital, nu m-a băgat nimeni în seamă”

Întâmplarea face că, la nici 2 zile de la consult, fetița a murit acasă. În acest sens, tatăl copilei a depus o plângere la Poliție și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cum a decurs incidentul șocant

Pentru ca starea fetiței să se îmbunătățească, aceasta a fost consultată, i s-a pus o perfuzie, iar după ce temperatura corpului său a revenit la normal, ea a fost externată împreună cu mama sa. Apoi, fetița a primit un tratament la domiciliu. 

Citește și: Incendiu puternic la Brașov: flăcările s-au extins de la o casă la alta

Șocant este că la nici 2 zile, bebelușul a decedat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Trebuia să îmi trimită copilul la Iași să se facă bine, dacă o trimitea la Iași fetița mea era sănătoasă și acum era cu mine. Eu nu pot să trăiesc cu povara asta, că fetița mea nu mai trăiește", spune Daniel Stângaciu, tatăl bebelușului.

Citește și: Strigătul de disperare al mamei Andreei, românca dispărut în Italia acum un an: „Ajutați-mă să o găsesc, sunt disperată!”

Tatăl micuței a depus plângere la Poliție

Tatăl fetiței de 4 luni a depus o plângere la Poliție, iar anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Polițiștii vor face cercetări și pentru act sexual cu un minor, deoarece mama copilei are 14 ani.

Nu doar oamenii legii au pornit o anchetă, ci și reprezentanții Spitalului Sfântul Spiridon, de care aparține compartimentul de primire urgențe de la Târgu Frumos.

Citește și: Descoperire macabră în Irlanda! Un român este suspectul principal: „Nu sunt vinovat!”

Primele rezultate ale necropsiei copilului

În realitate, mama fetiței ar fi refuzat să fie transferată la Iași și ar fi ales să revină a doua zi la consult. Cu toate acestea, recomandările și refuzul mamei nu sunt consemnate în fișa pacientei.

„A fost tratament în urgențe, a fost reevaluat după tratament. Temperatura era de 36,5 grade, conștientă, cooperantă cu evoluție favorabila care nu afecta funcțiile vitale și nu impunea transferul într-o clinica din Iași în acel moment. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Mihai Ghiță, povești ”În Oglindă”

Totuși, mamei i s-au oferit două variante, transfer cu ambulanța către spitalul Sf. Maria sau consult pediatric a doua zi în ambulatoriu, la Târgu Frumos. Mama a optat pentru a doua variantă", a declarat Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt Spitalul Sfântul Spiridon Iași, potrivit  stirileprotv.ro

Citește și: Ucigașul din Boston, povestea adevărată

Primele rezultate ale necropsiei copilei au arătat că fetița a murit din cauza unei insuficiențe respiratorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si