Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cazare inedită în județul Sibiu: Biserica fortificată în localitatea Axente Sever își așteaptă turiștii în fiecare weekend

Turiștii care vor să aibă parte de o vacanță inedită se pot caza în interiorul unei biserici vechi de sute de ani. Departe de forfota marilor orașe, cetatea fortificată este o oază de răcoare pentru vizitatorii care îi calcă pragul.

Redactia Stirile Kanal D,

Cazare inedită în județul Sibiu: Biserica fortificată în localitatea Axente Sever își așteaptă turiștii în fiecare weekend

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Într-o atmosferă medievală, biserica fortificată din localitatea Axente Sever din județul Sibiu așteaptă în fiecare an turiștii dornici să încerce o altfel de cazare.

Citește și: VIDEO- Orașul din Bihor unde lalelele cresc în copac. Arborele Tulipan a fost plantat în curtea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

„Este cu adevărat un sat frumos. Este autentic, a fost nevoie de multe restaurări. Este foarte drăguț cu flori, este foarte plăcut.”

„Locul este foarte pitoresc. Este un sat foarte drăguț. Biserica și cetatea arată foarte bine. Este foarte interesant. Pentru cei care călătoresc individual cred că este foarte interesant. Ar fi o experiență frumoasă.”

Biserica impunătoare a fost construită din piatră de carieră și are un turn de apărare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Anca Marin, corespodent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„De-a lungul timpului biserica fortificată a fost folosită nu doar ca lăcaș de cult, ci și ca adăpost în timpul invaziilor. Aceasta a fost ridicată în secolul al XIV-lea și ulterior a fost înconjurată cu un zid de apărare cu drum de strajă și hambare.”, transmite Anca Marin, corespodent Kanal D. 

Fostele depozite de alimente și grâne, transformate în camere pentru turiști

După o plimbare prin zonă, turiștii se pot odihni chiar în interiorul fortificației. Fostele depozite de alimente și grâne au fost transformate în camere pentru vizitatori.

Ladislau Ciocan, administrator: „Am folosit cât mai multe materiale tradiționale, chiar și vinurile nu sunt finisate complet. Fiecare cameră are patru până la patru locuri.

Este un nivel la parter și un nivel sus, mai ales pentru copii este foarte interesant să doarmă la etaj.”

Cetatea atrage turiști din toate colțurile lumii.

Ladislau Ciocan, administrator: „Avem foarte mulți turiști și din România, dar și din străinătate. Ei preferă o astfel de experiență să doarmă într-o biserică fortificată și mai ales acum în zilele noastre când e foarte cald. În cămările de provizie e răcoare, deci nu ai nevoie de aer condiționat.”

Tarifele de cazare încep de la 150 de lei pe noapte.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI