O femeie a reușit să supraviețuiască mai multor forme de tumori, la mai multe organe. Numărul total al tumorilor era de 12, iar cazul ei ar putea intra în istorie și ajuta la găsirea leacului pentru cancer.

Femeia în vârstă de 40 de ani a fost diagnosticată pentru prima dată în primii săi ani de viață. Apoi au mai urmat să apară 11 tumori, însă le-a învins, reușind să se vindece!

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului

Tumorile femeii au fost cauzate de o mutație genetică

The sun informează că femeia a suferit tumori diferite, astfel încât i-au fost afectate diferite organe ale corpului.

Până în prezent, cercetătorii au descoperit că tumorile acesteia au drept cauză o mutație genetică moștenită de la ambii săi părinți. Totuși, sistemul său imunitar  generează un răspuns anti-inflamatoriu, precum „un scut”, care, de-a lungul anilor au a ajutat-o în lupta cu boala grea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un lucru este cert, faptul că experții nu s-au mai întâlnit cu un astfel de caz și nu înțeleg cum a putut femeia să traverseze cu bine toate aceste tumori.

Profesorul Marcos Malumbres, de la Centrul Național de Cercetare a Cancerului din spania, susține că acest „caz excepțional” oferă oportunitatea ca medicii să reușească să identifice celulele predispuse la a deveni canceroase cu mult timp înainte de diagnosticul propriu-zis.

Citeste si: Bilanț coronavirus 3 noiembrie: 445 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Experții cercetează acest caz inedit

O echipă de la Centrul Național de Cercetare a Cancerului din Spania încearcă să găsească soluția salvatoare, mai exact, să afle în ce măsură profilul său genetic a ajutat-o să se vindece. Odată aflate aceste informații, experții pot începe călătoria către diagnosticarea rapidă a tumorilor maligne, încă de la stadiul incipient.

În primă fază, femeia a fost supusă unor analize. Inițial nu s-a aflat nimic deosebit, dar când experții au început să analizeze genomul, aceștia au găsit mutații la o genă denumită MAD1L1, ea fiind esențială în diviziunea celulară. Apoi au fost observate efectele mutației și s-a descoperit că poate altera numărul de cromozomi din celule. 

Potrivit studiilor pe animale, atunci când există mutații pe ambele gene MAD1L1, de la fiecare părinte în parte, embrionul moare. Cu toate acestea, femeia, deșii avea mutații în ambele gene, a supraviețuit, ducând o viață normală.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Din punct de vedere academic nu putem vorbi de un nou sindrom, deoarece descriem un singur caz, dar din punct de vedere biologic este", a declarat expertul spaniol Miguel Urioste.

Citeste si: O nouă bacterie se află printre noi! Anunțul înfiorător al unui medic: „Dacă nu facem ceva, nu va mai fi nevoie de încă un război mondial”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si