Roman Arkadievici Abramovici  este un om de afaceri rus cu cetățenie israeliană.  Este patronul echipei de fotbal din Anglia Chelsea FC.

Citeste si: Cine sunt oligarhii din jurul lui Vladimir Putin și de ce sunt importanți pentru liderul de la Kremlin

Abramovici este actual al 11-lea cel mai bogat om din Rusia și al 113-lea din lume conform listei Forbes cu o avere estimată la 12.9

miliarde$ în 2019.

Ce afaceri deține Roman Abramovich?

Până în iulie 2008 a fost guvernator al districtului autonom Ciukotka, o regiune slab populată situată în nord-estul Rusiei, aproape de Alaska.

Oligarhul rus Roman Abramovich, care se află pe locul 68 în topul celor mai bogați oameni din lume cu o avere de 12,1 miliarde de dolari, a pornit afacerile sale fără să aibă vreun suport financiar sau familial.



Citeste si: Ce afaceri deţin oligarhii ruşi care s-au întors împotriva lui Vladimir Putin?

Roman Abramovich a fost un copil orfan, a urmat școli publice, iar în facultate nu a avut rezultate excepționale. Construirea uriașei sale averi a pornit de la investiția în compania Millhouse LLC, unde era principalul proprietar.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Roman Abramovich este cunoscut în afara Rusiei prin faptul că deține Clubul de Fotbal Chelsea, unul dintre cele mai bune din întreaga lume.

De asemenea, Roman Abramovich controlează împreună cu oligarhul rus  Boris Berezovsky o companie petrolieră, dar în prezent cei doi se luptă în instanță pentru castigarea unei sume de 6,5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, nu duce lipsă de bani: 40 de oameni asigură protecția miliardarului rus, angajarea lor costându-l doăa milioane de dolari pe an.

Ce avere are Abramovich

Cele două businessuri administrate i-au adus acestuia o avere estimată la peste 13 miliarde de dolari. Abramovici este recunoscut pentru extravaganță. El a cheltuit 450 de milioane de dolari pentru Eclipse, un iacht privat.

Ce afaceri deţine Roman Abramovich?

Ce afaceri deţine Roman Abramovich?

Acesta este cel mai mare din lume si are facilitați care cu greu pot fi găsite pe alte ambarcatiuni similare, de lux. Printre aceastea se numără sistemul de detectare a rachetelor și un submarin propriu.

Ce afaceri deţine Roman Abramovich?

Ce afaceri deţine Roman Abramovich?

În ceea ce privește casele miliardarului, acestea se află atât la Londra, cât și în Franța, unde are o proprietate de 30 de milioane de lire sterline, locuită în trecut de Edward VIII si Wallace Simpson, dar și in SUA si Rusia. Mai precis, miliardarul deține 7 case in Marea Britanie, 2 în SUA, printre care o proprietate de 25 de milioane de lire sterline, de 200 de acri, in Colorado, 3 in Franta si 4 in Rusia.

Citeste si: Oligarhii ruşi Mikhail Fridman şi Petr Aven contestă sancţiunile impuse de UE

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Chiar daca nu și-a declarat si iahturile, se stie ca detine unul de 600 de milioane de lire sterline, Eclipse, unul de 100 de milioane de lire sterline, Pelorus, si un altul de 13 milioane de lire sterline.

Miliardarul, care traieste in Marea Britanie, deține și un Boeing de 56 de milioane de lire sterline, cel mai scump din Rusia, dar și 3 avioane cu reactie.

În ceea ce privește mașinile, Abramovici are un BMW 760Li din 2010, un BMW 760Li X din 2007, un Mercedes S600L AUTO din 2006, un Mercedes VIANO 3.5 AMBIENTE XLONG din 2007, un Mercedes S500L AUTO din 2009, un VW GOLF Match FSI 115A din 2007 și un Range Rover Vogue V8 AUTO din 2008.

Citeste si: Ce afaceri deţin oligarhii ruşi care s-au întors împotriva lui Vladimir Putin?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si