Curele de slăbire drastice pentru a pierde cât mai multe kilograme înainte de ziua cea mare le pun pe viitoarele mirese în situația de a se confrunta ulterior cu tulburări grave de alimentație, susține un studiu realizat de Universitatea Northwestern din Illinois.

Citește și: VIDEO- Cum arată rochia perfectă pentru mirese în 2024? Este versatilă și complexă

S-a constatat că femeile care urmează să se căsătorească au același nivel de nemulțumire față de corpul lor ca și pacienții cu tulburări de alimentație.

Femeile simt o presiune din partea prietenelor, a familiei sau chiar a rețelelor sociale să ia măsuri pentru a pierde în greutate.

Miresele, în rând cu pacienții cu tulburări de alimentație 

Cu toate acestea, logodnicii tinerelor care au participat la studiu s-au dovedit a fi „mai înțelegători” față de aspectul viitoarelor lor mirese.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Psihologul Genevieve Nowicki, care a condus studiul raportat în jurnalul Eating Behaviours, a declarat, potrivit Daily Mail:

„O descoperire importantă din studiul nostru este că viitoarele mirese au arătat nemulțumiri față de corpul lor la niveluri similare cu pacienții cu tulburări de alimentație diagnosticate clinic, evidențiind severitatea acestor probleme și necesitatea de a crește gradul de conștientizare”.

Presiunea familiei le împinge pe mirese la spital

„Presiunea din partea familiei poate fi adesea sub forma unor comentarii care laudă pierderea în greutate sau a membrilor familiei care fac comentarii despre propria lor înfățișare, care sunt apoi interiorizate de mirese”, se spune în studiul citat.

În Marea Britanie, țara în care a fost realizat studiul, aproximativ 91% dintre viitoarele mirese încearcă să slăbească înainte de ziua nunții.

Cercetarea a implicat 329 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, toate logodite și care urmează să se căsătorească în următoarele 12 luni. Au fost recrutate prin intermediul rețelelor de socializare și cu ajutorul organizatorilor de nunți și al florarilor.

Acestea au primit chestionare concepute pentru a colecta informații despre comportamentul lor alimentar, nemulțumirea față de propriul corp și pentru a identifica presiunile din perioada premergătoare zilei nunții.

Alimentația dezordonată și saltul peste mese, obiceiuri ale viitoarelor mirese

Rezultatele au arătat o legătură strânsă între presiunea familiei și alimentația dezordonată – inclusiv săritul peste mese, postul, consumul excesiv de mâncare, înfometarea, exercițiile excesive și preocuparea cu greutatea sau forma corpului.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cercetătorii au declarat că rezultatul a fost surprinzător și sugerează că membrii familiei pot avea o influență nefastă în comportamentul alimentar al viitoarelor mirese.

Mass-media, în special social media, au fost, de asemenea, identificate ca având o influență puternică în sens negativ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si