O categorie de pensii nu se va majora, începând cu această lună, cu 13,8%. Decizia aparține Guvernului. Prin această hotărâre, beneficiarii vor suferi pierderi semnificative, care se ridică până la 3.000 de lei.

Guvernul a decis ca pensiile de serviciu ale magistraților să nu beneficieze de majorarea de 13.8%.

Categoria socială care pierde majorarea de 13,8%

Guvernul a luat hotărârea ca majorarea pensiilor cu 13,8% să nu includă și pensiile de serviciu ale magistraților.

Din categoria celor care nu vor beneficia de majorarea cuponului de pensii fac parte magistrații și judecătorii. Astfel, mii de pensionari care fac parte din această categorie vor suferi pierderi semnificative în lipsa majorării.

În luna octombrie, beneficiarii acestei categorii aveau o pensie medie de serviciu de 21.980 lei. Din luna ianuarie, beneficiarii ar fi primit cu 3.000 de lei mai mult, dacă Guvernul ar fi decis să aplice majorarea și în cazul acestor pensii. În lipsa majorării, magistrații și judecătorii vor primi aceeași suma ca în anul 2023.

Citește și: Mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu de Anul Nou: „2023 a fost un an cu multe provocări pentru România. Am încercat împreună să le depăşim”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

sticker pensie bani pe jos cazuti din borcan

Beneficiarii unei categorii de pensii vor suferi pierderi semnificative

[Sursa foto: istockphotos]

”Sunt pensii care cresc şi cu 40% (…) pensiile se indexează la începutul anului cu 13,8%. Se aplică la toată lumea, mai puţin la partea specială a pensiilor. Unde există contribuție, e normal, fiindcă e contribuţia fiecăruia să se aplice acest coeficient”, ar fi declarat premierul Marcel Ciolacu, zilele trecute, în cadrul Digi 24, potrivit antena3.ro.

Pensiile se vor majora din nou, în toamnă

Marcel Ciolacu, premierul Românie, a declarat, anul trecut, că pensiile vor suferi două majorări. Prima majorare a pensiilor a fost realizată încă din această lună, iar cea de-a doua urmează să se realizeze în toamnă.

"Pensiile vor crește de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13.8% și la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile. Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliție pentru noua lege a pensiilor", a declarat Marcel Ciolacu.

Pentru indexarea pensiilor cu majorarea de 13,8% din luna ianuarie, Guvernul estima, în luna noiembrie a anului trecut, că ar fi vorba de o cheltuială de 15 miliarde de lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si