Ce putem cere, de fapt, în rugăciunile închinate sfinților
Rugăciunea reprezintă dialogul pe care tu îl ai cu Dumnezeu. Atunci când rostești o rugăciune ai o linie directă cu cerul. Puțini știu, însă, ce putem cere în rugăciunile închinate sfinților și ce nu este bine să cerem.
Rugăciunile fac parte dintr-un proces de comunicare prin care vorbim cu Dumnezeu. Atunci când te rogi, poți considera că vorbești cu cel mai bun prieten al tău. Vorbești cu cineva care știi sigur că te iubește necondiționat.
„Iisus ne-a dat un exemplu despre cum să ne rugăm. El S-a rugat pentru ucenicii Lui și pentru fiecare generație care Îl va urma. Rugăciunea Lui a fost ca Dumnezeu să-i protejeze și să-i întărească atâta timp cât vor fi în această lume.
De asemenea, Iisus S-a rugat pentru aceia care vor crede în El prin mesajul Evangheliei” (Ioan 17).
Ce cerem atunci când ne rugăm
Când ne rugăm putem dobândi orice dar de la Dumnezeu. De la Dumnezeu putem dobândi orice lucru bun prin rugăciune. Dumnezeu împlineşte rugăciunile noastre mai repede: 1. când sunt însoţite de fapte bune şi de post; 2. Când chema, mijlocirea Sfinţilor şi 3.
când sunt făcute de mai mulţi împreună.
În rugăciunile închinate sfinților trebuie să cerem cele ce ne ajută să ne mântuim sufletele. Este bine să cerem cele ce sporesc mărirea lui Dumnezeu şi ajută mântuirii sufletelor noastre: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui, şi acestea toate (adică mâncarea, băutura şi îmbrăcămintea) se vor adăuga vouă" (Matei 6, 33).
În Biblie scrie să cerem prin rugăciune lucruri cerești și netrecătoare, iar cele pământești și mici de care avem nevoie pentru trebuințele trupului vor fi oferite de Dumnezeu în măsura trebuitoare.
„Să nu cerem de la Dumnezeu ce vrem noi, ci ce vrea El.” se arată în Cartea Sfântă.
Când strigăm la Dumnezeu pentru ajutor, noi căutăm ieșirea din situație, sau căutăm să fim mântuiți? În loc să ceri: „Doamne, îndepărtează această situație de la mine,” ai putea să te rogi astfel: „Doamne, arată-mi cum pot fi mântuit aici și dă-mi să văd de ce m-ai adus aici.”
Atunci El ne poate arăta, de exemplu, lipsa de dragoste pentru ceilalți, nerăbdarea, invidia, îngrijorarea, sau orice alt lucru din natura noastră. Motivul principal din rugăciunile noastre ar trebui să fie ca voia lui Dumnezeu să se întâmple, atât pentru noi, iar apoi îi putem ajuta și pe ceilalți cu rugăciunile noastre.
Ne putem ruga pentru vindecare, de exemplu, și poate fi greu să înțelegem de ce nu se întâmplă, după ce ne-am rugat.
Dar poate Dumnezeu folosește situația ca să ne arate îngrijorare, necredință, sau să expună alte păcate din firea noastră.
Atunci când ne rugăm nu este bine să cerem averi sau lucruri care ne pot face să devenim mai răi, Dumnezeu nu ascultă astfel de cereri.
În Biblie scrie că ar trebui să cerem orice, în numele lui Iisus, și vom primi acel lucru.
Așadar, atenție la ce vă doriți cu ardoare și le pomeniți în rugăciunile către Mântuitor.