Conform prevederilor ordonantei 99/2000, toti angajatii trebuie sa primeasca ceai fierbinte atunci cand lucreaza in aer liber, la temperaturi scazute. Ei trebuie sa ofere intre 0,5 si 1 litru de ceai pentru fiecare persoana, dar si sa acorde pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare in spatii fixe sau mobile care au un microclimat corespunzator.
"Angajatorii care nu pot asigura conditiile de mai sus, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, vor lua masurile dispuse in Ordonanta de urgenta nr.
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
Pe langa asta, angajatorul trebuie sa asigure si un control medical periodic care poate depista mai repede eventuale probleme ale angajatului de lucru in conditii de frig.
Daca aceste prevederi nu vor fi respectate, atunci inspectorii de munca vor aplica, acolo unde este cazul, sanctiunile contraventionale prevazute de lege.