Close sidebar
Close sidebar

Ce conditii trebuie sa asigure angajatorii pentru toti salariatii in aceasta perioada de vreme rece - Nerespectarea lor poate duce la conflicte de munca

In aceasta perioada rece, angajatorii sunt obligati de legea sa ofere ceai fierbinte angajatilor, sa reduca numarul orelor de munca si sa asigure un spatiu incalzit in care angajatii sa isi poate reface capacitatile de termoreglare.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform prevederilor ordonantei 99/2000, toti angajatii trebuie sa primeasca ceai fierbinte atunci cand lucreaza in aer liber, la temperaturi scazute. Ei trebuie sa ofere intre 0,5 si 1 litru de ceai pentru fiecare persoana, dar si sa acorde pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare in spatii fixe sau mobile care au un microclimat corespunzator.

"Angajatorii care nu pot asigura conditiile de mai sus, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, vor lua masurile dispuse in Ordonanta de urgenta nr. 99/2000: reducerea programului de lucru, intreruperea colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta potrivit prevederilor legale", se arata in comunicatul emis de cei de la Inspectia Muncii.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Pe langa asta, angajatorul trebuie sa asigure si un control medical periodic care poate depista mai repede eventuale probleme ale angajatului de lucru in conditii de frig.

Daca aceste prevederi nu vor fi respectate, atunci inspectorii de munca vor aplica, acolo unde este cazul, sanctiunile contraventionale prevazute de lege.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI