Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit în fiecare an pe 23 aprilie și este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul ortodox. Iată de ce trebuie să ții cont în zi de mare sărbătoare.

Se spune că nu e bine ca oamenii să doarmă în noaptea de Sfântul Gheorghe pentru a fi voioși și plini de speranță tot restul anului. De asemenea, femeile sunt sfătuite să-și scoată sculele de țesut afară, atrăgând astfel norocul de partea lor.

Citeste si: Tragedie în Săptămâna Patimilor! S-a sinucis! Toți cei care l-au cunoscut sunt șocați

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru a alunga bolile și necazurile, oamenii trebuie să-și încingă mijlocul cu o ramură verde, fiind astfel sănătoși și feriți de îmbolnăviri.

Scăldatul, înainte de răsăritul soarelui, într-o apă curgătoare, ajută la îndepărtarea relelor şi invidiilor din sufletele oamenilor. Cine nu face asta şi doarme în seara de Sfântul Gheorghe, acela fură din somnul mieilor şi o să doarmă tot anul.

Mai mult de atât, de Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, gunoiul trebuie aşezat la rădăcinile pomilor, mai ales că aduce noroc în curtea celor care fac asta.

Dacă plouă în ziua de Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, acesta este un semn divincă urmează să se facă grâul şi fânul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si