Se pare că eclipsa totală de soare de pe 8 aprilie 2024 ar putea influența starea vremii, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

În ce condiții afectează fenomenul, temperaturile, dar și ce efecte ar putea avea eclipsa?

Efectele eclipsei totale de soare de la 8 aprilie 2024

Eclipsa toatală de soare, de pe 8 aprilie 2024, se pare că străbate America de Nord.

Fenomenul va trece prin Mexic, Statele Unite și Canada.

Citește și: Tragedie în Capitală. Gestul șocant la care ar fi recurs o femeie de 32 de ani, din Iran. Polițiștii au intervenit de urgență, dar a fost prea târziu

eclipsa totala soare

Ce efecte va avea eclipsa totală de soare de pe 8 aprilie 2024? 

[Sursa foto: Freepik]

Potrivit climatologului Roxana Bojariu, o eclipsă poate avea efecte asupra stării vremii, doar în anumite condiții, de exemplu, în locurile unde există radiații.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Climatologul a explicat, pentru antena3.ro, că eclipsa totală de soare nu va influența temperatura din termometre, în România.

Mai mult decât atât, climatologul a declarat că vor fi înregistrate recorduri de temperaturi foarte ridicate, peste tot în lume.

Nu există o legătură. Eclipsele au o influență locală acolo unde radiația solară directă se limitează din ce în ce mai mult cantitativ și asta înseamnă o scădere a temperaturii destul de important în momentul de apogeu al acestui fenomen. Legături la scară mare, precum cutremure sau climatic, nu există.

Legătura între clima și cutremure există doar acolo unde avem învelișuri de gheață care se topesc... Nu cred că se vor atinge 40 de grade, dar este clar că trăim episoade cu temperaturi foarte ridicate, sunt recorduri peste tot în Europa, dar și în alte zone ale lumii, e declarat Roxana Bojariu, climatolog, potrivit antena3.ro.

Citește și: Anchetă într-un spital din Sibiu, după ce o proaspătă mămică s-a stins din viață. Femeia a murit la o săptămână, după ce a născut într-o unitate medicală privată

eclipsa soare

Următoarea eclipsă de soare see vare va avea loc în 2026

[Sursa foto: Freepik]

Eclipsa totală de soare se pare că va dura patru mintue și 28 de secunde.

Este ca și cum ai aduce spațiul și cosmosul împreună, în brațele tale. Acesta este momentul când realizezi: 'Hei, trăiesc într-un sistem solar, care este într-o galaxie'. Este ireal,  a declarat dr. Hakeem Oluseyi, astrofizician, potrivit stirileprotv.ro

Potrivit sursei citate anterior, următoarea eclipsă totală de soare va avea loc în anul 2026 și va putea fi observată deasupra Groenlandei, Islandei și Spaniei. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si