Internauții au aflat în cele din urmă ce se află în spatele descoperirii "extraterestre" de pe Lună, iar dezamăgirea lor nu a fost tocmai mică. 

S-a dovedit că misterioasa „bază” în formă de cub este, de fapt, o mică stâncă așezată pe marginea unui crater lunar, informează Cnet.com.

Citeste si: Medicina ar putea fi revoluționată de o cameră foto de dimensiunea unui grăunte de sare

Enigma de pe partea întunecată a Lunii, explicată de astronomii chinezi

Nu este chiar o surpriză pentru cunoscători, dar este o concluzie amuzantă a enigmei lunare care i-a încântat pe foarte mulți oameni de pe tot globul în luna decembrie.

Încă o dată, Andrew Jones, un jurnalist care acoperă programul spațial chinezesc pentru SpaceNews și Space.com, a popularizat cea mai recentă actualizare a echipei rover printr-un mesaj pe Twitter.

Jurnalistul a descris încheierea acestei saga SF drept „atât de dezamăgitoare încât este genială”:

A fost o întâmplare că formațiunea stâncoasă arăta mult mai mare și mai misterioasă în prima imagine a roverului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

După ce sonda lunară s-a apropiat și a obținut o perspectivă mai bună, rover-ul a reușit să dezvăluie adevărata natură a obiectului- o simplă rocă.

Până la lămurirea misterului, forma înghesuită a stâncii i-a adus porecla „iepurele de jad” pe rețelele de socializare, deoarece arată ca un iepuraș ghemuit cu câțiva morcovi în față.

Numele roverului Yutu-2 se traduce prin Iepurele de jad, așa că este ca și cum roverul și-ar fi găsit propria mascota pe Lună.

Yutu-2 face parte din misiunea Chang'e-4 a Administrației Naționale a Spațiului din China, care a aselenizat în 2019 pentru a întreprinde o explorare ambițioasă a părții îndepărtate a Lunii (care nu este întotdeauna întunecată).

Yutu-2 funcționează cu energie solară, așa că hibernează periodic până când soarele iese din nou.

De aceea a durat ceva timp pentru a te apropia de „coliba misterioasă” pentru o privire mai bună. Aceasta nu este prima dată când obiecte cu aspect neobișnuit sunt descoperite în spațiu. „Lingura” și „fețele” de pe Marte au stârnit în trecut curiozitatea internauților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si