In articol:
Kaki mai este cunoscut și ca ”fructul divin”. A devenit, în ultimii ani tot mai popular și în rândul românilor.
Este un fruct exotic cu o aromă greu de descris.
Ce este fructul kaki?
Kaki face parte din familia de arbori numită Ebenaceae, genul Diospyros. Mulți îl mai numesc piersică japoneză sau persimona. Se culege toamna din pomi care ajung până la 10 metri.
Citeste si: Adevărul despre fructul KAKI. Ce este, de fapt. Acum că ştii, îl mai consumi?
Kaki e plin de substanțe benefice pentru organism, fiind o bombă de vitamine, minerale și compuși organici.
Ce conține un fruct kaki?
Kaki este considerat unul dintre fructele cu cel mai bogat conținut nutrițional. De asemenea, un kaki are de două ori mai multe fibre decât un măr. Conține o cantitate de potasiu mai mare decât bananele.
Citeste si: VIDEO- Un bănățean crește fructe exotice diferite în grădina proprie
vitamine: A, B, E, P, K si C
minerale: magneziu, seleniu, zinc, sodiu, potasiu, fier
proteine, betacaroten
taninuri, fibre
acizi organici
antioxidanti, luteina
compusi organici: catehine, acid betulinic, galocatehine
Cum alegi un kaki?
Atunci când cumperi fructe kaki ce au forma alungită, este mai bine să le alegi pe cele mai coapte doar dacă vrei să le consumi imediat. Altfel, poți alege fructe mai tari, care se vor coace treptat la tine acasă, oferindu-ți la momentul potrivit o pulpă cărnoasă, cu gust dulce și plină de vitamine, fibre și antioxidanți.
Citeste si: Litchi, fructul bizar care se găseşte şi în România. Ce este, de fapt
Odată ce fructele păstrate la temperatura camerei s-au copt, le poți muta în frigider pentru o scurtă perioadă pentru a evita ca acestea să devină mult prea moi.
Citeste si: Fructul pasiunii. Ce este, de fapt, acest fruct ciudat care a ajuns și în magazinele din România?