In articol:
Spirulina beneficii. Timp de secole acastă plantă a reprezentat o parte importantă a regimului alimentar al multor comunităţi. Din 1970, spirulină a fost din ce în ce mai mult studiată şi cunoscută, fiind utilizată pe scară largă că supliment alimentar.
Spirulina are un conţinut ridicat de proteine vegetale (50-63%)- de trei sau patru ori mai mare decât cel întâlnit în carnea de peşte sau cea de vită- şi multiple vitamine (depăşeşte cu 3-4 ori cantaitatea de vitamina B12 întâlnită în ficatul de animale) care lipsesc în mod normal în cazul unei diete vegetariene.
Spirulina conţine minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu, etc.), are un nivel important de betacaroten ce are rolul de a proteja celulele (de 5 ori mai mare decât morcovii şi de 40 de ori decât spanacul), un volum crescut de acid
Spirulina beneficii. Cum ne ajută spirulina?
Spirulina beneficii. Printre cele mai importante şi benefice efecte ale spirulinei pentru sănătate (în cazul consumului regulat al acestei plante) se regăseşte, fără îndoială şi pierderea în greutate.
Citeste si: Secretul care te ajută să îţi reglezi colesterolul. Sigur nu ştiai asta până acum!
Spirulină nu conţine zahăr şi carbohidraţi. Această acţionează că un inhibitor puternic al apetitului şi reduce considerabil greutatea corporală, în timp.
Spirulina beneficii. O altă calitate a spirulinei este aceea că această poate corectă anemia în cazul copiilor subnutriţi. Spirulină este de asemenea, foarte eficientă împotriva melanozei şi keratozei cauzate de intoxicaţia cronică cu arsenic.
Citeste si: Cum să îți hidratezi tenul în sezonul rece, folosind doar ingrediente naturale
Printre alte efecte benefice ale spirulinei se numără:
- protejează împotriva febrei fanului şi reduce inflamatia declanşată de artrită
- ajută la reducerea nivelului de colesterol şi trigliceride rele din sânge, îmbunătăţind, în general, sănătatea cardiovasculară datorită faptului că este o sursă rară de acid linoleic (care mai este prezent în laptele matern)
Citeste si: Avertismentul medicilor: Ghimbirul poate fi mortal. Când trebuie evitat?
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
- ajută la diminuarea problemelor provocate de diabetul de tip 2, scăzând nivelurile de zahăr din sânge
- are efect antioxidant, diminuand degradarea muşchilor şi epuizarea după exerciţiile fizice, îmbunătăţind starea generală de sănătate.