Drogul "Donkey Kong", al cărui nume provine dintr-un celebru joc video pentru copii, produce dependența de la prima administrare și poate duce chiar la moartea subită de la o singură administrare.

Citește și: Câți ani are cel mai tânăr consumator de droguri din România? Ministrul Justiției a vorbit despre fenomenul care ia amploare

Noul drog cu efecte devastatoare a apărut pe piața din România, fiind descoperit în percheziile recente ale DIICOT din Vaslui.

Pastila denumită "Donkey Kong” face parte din familia amfetaminelor și potrivit experților, poate provoca halucinații, convulsii și moarte.

Drogul "Donkey Kong”, descoperit de DIICOT în România

Drogul "Donkey Kong”, descoperit de DIICOT în România

[Sursa foto: DIICOT]

Drogul "Donkey Kong”, descoperit de DIICOT la Vaslui

La sfârșitul lunii aprilie, ofițerii DIICOT au efectuat o serie de percheziții domiciliare în localităţi din județele Vaslui, Galați și Ilfov.

Au fost identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 80 grame canabis (o parte din aceasta fiind porționată și ambalată pentru comercializare), 39 de comprimate ecstasy, cantități de cocaină și substanțe psihoactive, mai multe grindere și cântare electronice de mare precizie, precum și alte mijloace de probă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Drogul "Donkey Kong” ar fi urmat să ajungă la consumatorii din Vaslui, alături de alte droguri de mare risc.

Consumatorii ar fi trebuit să plătească între 80 și 500 de lei pentru un astfel de drog, despre care încă nici nu avem date cu privire la riscuri și efecte.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada martie 2022 – aprilie 2024, în mod repetat acestea ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de canabis, comprimate ecstasy, cristale (3CMC) și alte etnobotanice, către consumatori din județul Vaslui, cu sume cuprinse între 80 și 500 de lei”, a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.

Drogul "Donkey Kong”, descoperit de DIICOT în România

Drogul "Donkey Kong”, descoperit de DIICOT în România

[Sursa foto: DIICOT ]

Drogul cu aspect de biscuiți a ucis un copil de 13 ani din Marea Britanie 

Un băiat de doar 13 ani din Anglia, Carson Price, a murit după ce a consumat o singură doză de "Donkey Kong".

Carson se îndrepta să-și vadă prietenii – dar doar câteva ore mai târziu, zăcea mort în spital după ce a luat o pastilă super-puternică de MDMA „Donkey Kong” pe care o cumpărase de pe Snapchat.

Potrivit publicaței The Sun, pastilele au 453 mg și au forma capului personajului din jocul video Nintendo Donkey Kong. Pe spatele pilulei sunt scris literele DK.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Conform EcstasyData, tabletele pot fi cunoscute și ca Gorilla și DK. 

Efectele MDMA atunci când sunt luate sub formă de pastile încep în general la aproximativ 30 de minute după ce au fost administrate.

Declanșează eliberarea de dopamină, serotonină și norepinefrină care reglează starea de spirit pozitivă și declanșează emoții exagerate.

Efecte devastatoare în organism după consumul drogului Donkey Kong

Imediat după începerea medicamentului, utilizatorul poate experimenta:

  • Strângerea falcilor
  • Scrâșnirea dinților
  • Transpirație profundă
  • Atacuri de panica
  • Dezorientare

Cu toate acestea, una dintre problemele majore legate de administrarea de droguri MDMA este că acestea îți pot afecta temperatura corpului, ducând la vârfuri care pot cauza insuficiență renală, cardiacă sau hepatică.

Alte efecte includ:

  • Crampe musculare
  • Vedere încețoșată sau dublată
  • Greață și vărsături
  • Temperaturi extreme ale corpului

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si