Close sidebar
Close sidebar

Ce este laptuca, cea mai misterioasa planta a primaverii. Ce proprietati are si de ce egiptenii o considerau afrodisiac

Laptuca este o planta care primavara se gaseste mai peste tot, are un gust amar si multiple proprietati curative. Inca din cele mai vechi timpuri a fost utilizata, iar egiptenii o considerau afrodisiac.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aceasta planta are frunze de dimensiuni mari, au forma ovala si sunt usor rotunjite, in timp ce tulpina este ramificata si prezinta multe inflorescente.

Frunzele acestei plante sunt un izvor de substante nutritive ce ofera multe beneficii pentru sanatate. Ea contine vitaminele A,C,B1,B2, D si multe minerale precum potasiu, fier, cupru, calciu, fosfor, iod, magneziu, zinc, sodiu, clor, dar si nitrati. Substantele continute de ea pot tine sub control tensiunea arteriala.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pe langa asta, continutul bogat de lactucarium al laptucii ajuta la tratarea insomniilor, anxietatii, dar si a mai multor probleme de ordin psihologic. Planta are si efect laxativ puternic, combate constipatia si opreste fermentatia din intestine.

O infuzie concentrata de laptuca se poate folosi pentru tratarea aceneei si calmarea iritatiilor tenului. Poate fi folosita si sub forma de comprese si in cazul problemelor oculare. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI