Ce este terapia Dorn? Mihaela Prigoană și-a îndreptat atenția, în urmă cu mai mulți ani, către medicina holistică
Află ce este terapia Dorn! Mihaela Prigoană și-a îndreptat atenția, în urmă cu mai mulți ani, către medicina holistică.
Silviu Prigoană a murit marți, 12 noiembrie 2024, iar Mihaela Prigoană (Botezatu), soția lui a rămas văduvă la doar 45 de ani. Aceasta este din Sibiu și are trei copii dintr-o relație anterioară.
În urmă cu mai mulți ani, Mihaela Prigoană (Botezatu) si-a îndreptat atenția către medicina holistică, devenint terapeut Dorn.
”Am urmat un seminar de specializare în metoda Dorn, în Germania. Am făcut acest lucru pentru mine, nu pentru a deveni neapărat terapeut, deoarece am rămas cu ceva probleme la coloană în urma sarcinilor şi voiam să cunosc mai bine cum funcţionează şi cum pot să-mi protejez coloana vertebrală şi articulaţiile. Pe scurt, metoda terapeutică Dorn este o metodă eficientă ce se poate aplica în cazul mai multor afecţiuni ale spatelui, coloanei vertebrale, încheieturilor şi tuturor părţilor corpului care au direct sau indirect legatură cu coloana vertebrală şi cu articulaţiile. Metoda nu prezintă niciun pericol, pentru că terapeutul foloseşte doar mâinile şi nu necesită medicamente sau aparate ajutătoare”, afirma Mihaela Prigoană pentru taifasuri.ro
Ce este, așadar, terapia Dorn și cum funcționează?
Terapia Dorn este o formă de terapie manuală neinvazivă care se concentrează pe corectarea problemelor de aliniere ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor, inclusiv ale pelvisului și ale membrelor. Aceasta a fost dezvoltată de Dieter Dorn, un terapeut din Germania, în anii 1970 și combină tehnici blânde de manipulare cu mișcări active ale pacientului pentru a restabili echilibrul structural și a îmbunătăți sănătatea.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De obicei, terapia Dorn este utilizată pentru a trata dureri de spate, probleme de postură, hernie de disc, sciatică, disfuncții ale șoldului sau alte dezechilibre musculo-scheletale. Pe lângă ședințele de terapie, pacienții primesc adesea exerciții simple pe care să le facă acasă pentru a menține alinierea corectă.
În tradiția sa, terapia Dorn consideră că prin corectarea aliniamentului coloanei, fluxul de energie în organism este restabilit, ceea ce duce la o stare de sănătate mai bună.
Citește și: Silviu Prigoană a murit: Filmul tragediei de la restaurantul din Bran. La ora 15:30 a fost declarat decesul
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Spre deosebire de tehnici mai agresive, cum ar fi manipulările chiropractice, terapia Dorn utilizează o abordare delicată, evitând mișcările bruște și forța excesivă.
Terapia se axează pe poziționarea corectă a coloanei vertebrale și a altor articulații care pot fi deplasate sau aliniate incorect, ceea ce ar putea cauza disconfort, durere sau probleme de funcționare.
În timpul terapiei Dorn pacientul este implicat activ, prin mișcarea brațelor sau picioarelor pentru a ajuta la realinierea articulațiilor și vertebrelor.