Indiferent dacă doriți să achiziționați un cuptor electric nou sau să învățați cum să utilizați caracteristicile cuptorului dvs. actual, înțelegerea diferenței dintre cuptoarele cu convecție și cuptoarele convenționale vă poate ajuta să alegeți cuptorul potrivit pentru dvs. și chiar să vă îmbunătățiți gătitul. Principala distincție între cuptoarele cu convecție și cuptoarele convenționale are legătură cu modul în care căldura este dispersată în fiecare tip de cuptor, pentru a vă găti mâncarea.

Ce este un cuptor cu convecție?

Un cuptor cu convecție are un ventilator puternic și un sistem de evacuare care circulă aerul fierbinte în interiorul cuptorului pentru a ajuta la menținerea unei temperaturi constante, făcându-l ideal pentru gătitul cu mai multe rafturi. La fel ca cuptoarele convenționale, cuptoarele cu convecție pot fi cu gaz sau electrice și pot fi disponibile în diferite modele cu diverse caracteristici.

Unul din tipurile de cuptor cu convecție este un cuptor cu convecție Adevărată. Adevărata convecție, numită și convecție europeană sau convecție cu al treilea element, adaugă un al treilea element de încălzire în plus față de ventilator. Cu convecția Adevărată, alimentele dvs. nu numai că gătesc mai uniform, dar pot chiar să gătească mai repede.

Ce este un cuptor convențional?

Cuptoarele convenționale, numite și cuptoare tradiționale, obișnuite, termice sau radiante, au elemente de încălzire care sunt de obicei situate în partea de jos și de sus a cuptorului.

Într-un cuptor convențional, vasul cel mai apropiat de un element de încălzire activ gătește cel mai repede. În schimb, un ventilator de convecție circulă aerul prin cavitate, reducând punctele fierbinți și reci, care pot determina prepararea vaselor mai repede sau mai lent, în funcție de plasarea lor în cuptor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Un cuptor convențional este cel cu care ați putea fi cel mai familiarizat. Deoarece majoritatea rețetelor sunt scrise pentru cuptoarele convenționale, oamenii se simt adesea mai confortabil gătind cu ele, deoarece nu este nevoie să reglați timpul sau temperatura pentru a ține cont de circulația aerului fierbinte și de timpii de gătit mai rapizi, cum ar fi uneori cuptoarele cu convecție cu ventilator.

Dacă nu puteți decide între convecție și convențional, multe cuptoare de astăzi sunt hibride cu ambele opțiuni încorporate. Majoritatea cuptoarelor cu convecție au o setare de convecție pe care o puteți selecta după cum este necesar. O altă opțiune este un cuptor dublu cu un cuptor termic și un cuptor cu convecție, astfel încât să puteți utiliza unul sau ambele în același timp, în funcție de ceea ce gătiți sau coaceți.

Atât cuptoarele cu convecție, cât și cele convenționale au beneficii. Vedeți ce oferă fiecare pentru a ști ce doriți să aduceți acasă.

Beneficiile cuptorului cu convecție

 

  • Aerul care circulă ajută alimentele să gătească uniform
  • Mai puțin rotativ
  • Îmbunătățirea rumenirii
  • Aerul fierbinte în mișcare rapidă accelerează coacerea și prăjirea
  • Preîncălzire rapidă
  • Ușor de gătit mai multe feluri de mâncare simultan
  • Mai multă flexibilitate pentru a găti pe mai multe rafturi
  • Recomandat pentru a găti practic orice, inclusiv carne, legume, caserole și prăjituri
  • Cu cuptoarele cu convecție, căldura constantă ajută carnea să se rumenească și să fie crocantă la exterior, în timp ce rămâne suculentă și fragedă în interior.

 

Beneficiile cuptoarelor convenționale

 

  • Majoritatea rețetelor sunt scrise pentru cuptoare convenționale
  • O metodă de gătit mai familiară
  • Recomandat pentru anumite produse de patiserie, cum ar fi prăjiturile delicate și pâinea rapidă

 

Cum să utilizați un cuptor cu convecție

Gătitul cu un cuptor cu convecție poate părea mai complex la început, dar este ușor de stăpânit cu câteva sfaturi simple. Cu gătitul prin convecție, veți găti mese rapide și delicioase în cel mai scurt timp. Iată câțiva pași de bază pentru a începe.

Pasul 1: Determinați dacă sunt necesare modificări ale rețetei

Verificați rețeta pentru a vedea dacă trebuie să reglați timpul și/ sau temperatura cuptorului dvs. cu convecție. Unele rețete oferă timpuri și temperaturi atât pentru cuptoarele convenționale, cât și pentru cele cu convecție. Manualul produsului vă va informa exact cum ar trebui să vă ajustați. Funcția de conversie prin convectie automată, disponibilă pe anumite cuptoare de convecție, vă ajută să convertiți cu ușurință rețetele tradiționale la timpul și temperatura de convecție corecte.

Pasul 2: Convertiți temperatura rețetei

Dacă trebuie să reglați temperatura rețetei, pur și simplu scădeți 10 grade din temperatura enumerată.

Pasul 3: Convertiți timpul rețetei

Pentru cuptoarele cu convecție adevărată care ajută la accelerarea gătitului la prăjirea cărnii, înmulțiți timpul listat cu .80.2 De exemplu, dacă timpul listat este de 60 de minute, reglați-l la 48 de minute.

Pasul 4: Preîncălziți cuptorul

Preîncălziți cuptorul la temperatura corectă convertită. Selectați cuptoarele cu caracteristici speciale, cum ar fi Power Preheat, pentru a vă ajuta să începeți gătitul mai devreme.

Pasul 5: Începeți să gătiți

Setați temporizatorul pentru timpul convertit și așezați vasele pe rafturile cuptorului pentru căldură constantă.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si