Deși este o situație foarte gravă, nu trebuie să te panichezi dacă te afli printre persoanele afectate de falimentul unei companii. Cel mai recent exemplu este falimentul uneia dintre companiile unde erau încheiate peste 2,8 milioane de polițe RCA. În cazul în care și tu ai avut de suferit din această cauză, în continuare îți vom spune cum trebuie să procedezi.  

Citește și: VIDEO- Topul județelor cu cele mai mari salarii

În primul rând, trebuie să te gândești pe termen lung și să alegi asigurătorul care îți oferă cea mai mare încredere, chiar dacă alegerea nu este cea mai ieftină. Astfel, compară toate ofertele care ți se vor da în funcție de profilul tău, indiferent dacă este vorba despre asigurarea RCA sau alt tip de asigurare și alege varianta cea mai bună. Nu trebuie să cumperi neapărat cea mai scumpă asigurare, ci asigurarea care îți poate oferi acoperirea de care ai nevoie la un preț excelent și siguranța că în următoarea perioada, riscul ca acea companie să intre în faliment să fie destul de mic.  

Citește și: VIDEO- Sâmbătă este dezlegare la pește. Cu ce bunătăți ne așteaptă bucătarii

Dacă îți dorești o poliță RCA la un preț foarte bun, de la o companie care să aibă un risc foarte mic, îți recomandăm să accesezi site-ul epolite.ro. Acolo, vei găsi cea mai bună ofertă de asigurare, personalizată nevoilor tale.  

Este bine să știi că ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) și FGA (Fondul de Garantare a Asiguraților) au elaborat de-a lungul timpului ghiduri menite să ajute asigurați companiilor care declară falimentul. Iată cele mai importante informații de care să ții cont.  

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- O nouă atracție turistică în Cluj-Napoca

Probabil cea mai arzătoare întrebare este la momentul de față ,,cine plătește despăgubirile asiguratorului care intră în faliment?” În acest caz, este bine să știi că ești acoperit, deoarece falimentul nu vizează asigurații. Despăgubirile sunt acoperite de FGA care este considerat o plasă de siguranță pentru astfel de cazuri. Nu este prima dată când FGA intervine în cazul unui faliment și va face asta și pe viitor, dacă va mai fi cazul. Acest lucru răspunde și la a doua întrebare ,,dacă mai este valabilă asigurarea”, răspunsul fiind da.  

Citește și: Ele sunt femeile care au ajuns miliardare prin forțe proprii

Toate contractele de asigurare încheiate de o companie care intră în faliment sunt valabile până se întâmpla una dintre situații: expiră contractul de asigurare, asiguratul denunță contractul de asigurare, au trecut 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.  

Astfel, dacă ai o daună pe care vrei să o acoperi cu ajutorul asigurării, te vei adresa FGA. Acesta va prelua dosarul și va începe implementarea tuturor pașilor necesari, de la constatarea avariei până la avizarea dosarului de daună. Găsești și pe internet modele de cereri de dosar de daună pe care să îl depui la FGA.  

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop de weekend, 23-24 noiembrie 2024: Gemenii au parte de reușite la care nici nu se așteptau. Săgetătorii au noroc la bani- radioimpuls.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Cum ne dăm seama dacă hainele sunt originale

Totuși, este bine de știut că în cazul în care asiguratorul este în faliment, vei plăti maximum 500000 lei despăgubire de la FGA, iar pentru ce depășește suma, poți urma procedura legală stabilită de Legea Insolvenței. Despăgubirile se acordă în termen de 60 de zile de la data publicării în MO a deciziei de retragere a autorizației de funcționare a companiei de asigurări.  

Citește și: Zile libere 2023. Câte zile libere au românii de Paște?

Așadar, chiar dacă ești asigurat la o companie care a intrat în faliment, nu îți face griji și urmează instrucțiunile oferite de către FGA.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si