Ce boală ai dacă te doare gâtul și urechea când înghiți?! Simptomele care îți dau alarma
Dacă ai dureri de gât sau ureche când înghiți, vei suferi de o boală. Acest disconfort indică mai multe afecțiuni, în funcție de simptomele pe care le ai.
Dacă te doare gâtul sau urechea înseamnă că ai simptomele care îți trag un semnal de alarmă. Durerile sau iritațiile care re resimt la înghițire pot indica mai multe afecțiuni, în funcție de simptome. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te confrunți cu astfel de probleme de sănătate.
Durerile în gât și cele ale urechii sunt cele mai des întâlnite probleme de sănătate.
Citeste si: Câți români s-au vaccinat anti-coronavirus până la intrarea în primăvară
Durerile de gât pot avea intensități diferite, în funcție de evoluția bolii pe care o ai. Această durere atrage dificultăți la înghițire și iritații ale gâtului, uneori suficient de puternică încât să determine refuzul de a mânca.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Printre principalele cauze ale durerii în gât, dar și a urechii la înghițire poate fi răceala sezonieră sau gripa. În anumite cazuri, este vorba și despre pojar, faringită sau mononucleoză infecțioasă.
Citeste si: Țara cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din lume intră în carantină
În situațiile acestea, pe lângă durerile amintite apare și febra, greața, durerile de cap, dificultăți de respirație, strănut, roșeață la nivelul amigdalelor, marirea de volum a ganglionilor limfatici de la nivelul gatului si durerea la acest nivel.
Dacă ai o infecție virală simplă îți va trece în câteva zile. Însă dacă observi că după 3-5 zile simptomele peristă și nu s-au diminuat complet este necesară vizita la medic, în special în cazul copiilor.
Ca să ai parte de un diagnostic corect, medicul îți va analiza istoricul medical și îți va efectua un examen fizic. Rezultatele analizelor de laborator îți vor arăta natura infecției, bacteriană sau virală. Dacă există suspiciunea de streptococ, se face un test al exudatului faringian. În urma rezultatelor primite în urma analizelor și testelor făcute de medic se va prescrie și tratamentul potrivit în funcție de infecția cu care vă confruntați.