Close sidebar
Close sidebar

Ce fel de pantofi bărbătești eleganți poți alege în funcție de ocazie?

Pantofii bărbătești pot fi simplu de ales la prima vedere, însă cine îți garantează că ai făcut alegerea corectă?

Mircea Pop,

Ce fel de pantofi bărbătești eleganți poți alege în funcție de ocazie? [Sursa foto: marelbo.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Când ne referim la pantofi barbati eleganti, lucrurile pot fi și mai complicate, deoarece deși sunt eleganți, nu se potrivesc la orice eveniment sau ocazie. Unii sunt ideali pentru petreceri restrânse, alții pentru evenimente exclusiviste, iar alți pantofi sunt perfecți și pentru a fi purtați la birou. Dacă îți dorești pantofi de calitate, îți recomandăm să îi cumperi de la Marelbo, producător român cu tradiție, care comercializează încălțăminte și accesorii din 100% piele naturală.

În plus, în orice oraș din România vei găsi un magazin Marelbo, astfel încât poți chiar să și probezi ceea ce îți dorești.

Prețurile din magazine sunt la fel ca prețurile practicate de producător, așa că nu trebuie să îți faci griji din punctul acesta de vedere. Pentru a te ajuta să alegi mai ușor pantofii, în continuare îți prezentăm cele mai cunoscute tipuri de pantofi bărbătești eleganți. 

1. Pantofii Oxford

Reprezintă cel mai popular model de pantofi bărbătești și pot fi recunoscuți ușor datorită design-ului acestora.

Sunt pantofi ce se leagă cu șireturi și au carâmbii cusuți. De asemenea, fețele laterale ale acestor pantofi sunt cusute sub căpută, astfel încât în momentul în care sunt închise, se vor uni sub formă de V spre vârful pantofilor. Deși par rigizi, dacă sunt confecționați din 100% piele naturală, vor fi foarte ușor de purtat chiar și pe perioade lungi. Sunt ideali atât pentru evenimente speciale (o petrecere de nuntă de exemplu) dar și pentru a fi purtați la ținute office. 

Citeste si: Cum îți protejezi încălțămintea pe vreme ploioasă

2. Pantofii Derby

Alături de Pantofii Oxford, reprezintă una dintre cele mai populare alegeri ale bărbaților care își doresc pantofi cu un design clasic, dar care totuși să iasă în evidență într-un mod plăcut. Diferența între pantofii Derby și cei Oxford o reprezintă faptul ca primii au carâmbii necusuți.

În principiu, sunt perfecți pentru bărbații care au piciorul lat și au nevoie de încălțăminte confortabilă, fără a face rabat la design. Se potrivesc perfect integrați în ținute elegante, dar moderne în același timp, atât pentru ocazii, dar și pentru mers la birou.

3. Pantofii Brogue

Mai sunt denumiți și pantofi Budapest, deoarece Ungaria este țara unde se produc cele mai faimoase modele ale acestor pantofi. Sunt realizați prin tehnica perforării și sunt faimoși datorită design-ului acestora cu diverse modele și decorațiuni. Un lucru interesant de știut despre acești pantofi este faptul că perforațiile aveau o componentă practică în trecut, nu erau doar pentru design. Erau folosiți în special de către fermierii care nu voiau ca apa din grădini să rămână în pantofi. Astăzi, perforațiile au doar rol de design. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Designerii români au prezentat tendințele din moda lui 2021

4. Pantofii Monk

Așa cum probabil ai ghicit deja, denumirea pantofilor vine de la ,,călugăr”, mai exact de la curelele pe care le poartă călugării. Acești pantofi au revenit în atenția publicului în urmă cu aproape două decenii și au fost considerați îndrăzneți, datorită design-ului lor. Sunt pantofi îndrăzneți, dar care merită atenția ta, deoarece te vor scoate din zona de confort. Se potrivesc foarte bine la ținute elegante, cu o notă de modernism. 

Citeste si: VIDEO- Pantofii de distanțare socială, creați de românul Grigore Lup

5. Pantofii Loafers

Sunt considerați a fi cei mai confortabili pantofi bărbătești eleganți, deoarece sunt pantofi de tip slip-on. Astfel, nu doar purtarea lor este foarte ușoară, ci și încălțarea și descălțarea. În funcție de culoarea acestora și materialul din care sunt confecționați, pot fi purtați cu succes chiar și la ținute pretențioase. 

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În încheiere, am vrea să știm dacă tu îți alegi pantofii în funcție de ocaziile la care îi vei purta! 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI