In articol:
Există un fruct delicios pe care ar trebui să-l mâncați seara înainte de culcare pentru a adormi mai repede.
Citește și: VIDEO- Rețete de post delicioase și ușor de preparat
Citește și: Cum să ai un stil de viață sănătos? 10 sfaturi utile
Potrivit specialiștilor, fructele kiwi sunt o modalitate fantastică de a te relaxa înainte de culcare și care te pot face să te simți mai bine pe termen lung.
Ce efecte benefice au fructele de kiwi
Studiile au arătat că fructele kiwi pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului, a timpului de somn și a rapidității cu care adormi.
Citește și: VIDEO- Lecție de nutriție în ”Săptămâna Altfel”
„Fructele kiwi au intrat în rutina de culcare a multor oameni de-a lungu timpului, iar știința susține valoarea fructului de kiwi ca ajutor pentru somn", spun experții citați de publicația Mirror.
Specialiștii spun că fructele își arată eficienta dupa o luna de consum regulat de kiwi înainte de culcare.
„Fructele kiwi conțin cantități mari de serotonină și antioxidanți, precum și vitamine cum ar fi acidul folic și vitamina B, care pot ajuta la tratarea tulburărilor de somn, precum și la resetarea programului de somn”, este sfatul nutriționiștilor.
Citește și: Microplantele, alimente pline de vitamine
Potrivit acestora, consumul a două-trei fructe de kiwi seara te face să te trezești încărcat de energie dimineața.
Ce nu trebuie să faci înainte de culcare
De asemenea, expertii recomanda sa nu consumi cofeina în a doua parte a zilei, intrucat poate "dura pana la 10 ore pana la iesirea totala a fluxului sanguin", prin urmare îți poate afecta somnul.
Citește și: VIDEO- Facem Paștele pe datorie! Vânzătorii din piețe își dau marfa și „pe caiet” ca să poată vinde ceva
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Un alt lucru care trebuie evitat seara, dacă vrei să ai un somn bun, este mișcarea fizică viguroasă.
Un studiu din 2015 realizat de cercetătorii japonezi a constatat că exercițiile fizice înainte de culcare perturbă ritmul natural al organismului și îngreunează somnul. Acest lucru duce la insomnie pe termen lung.
„Acest studiu a constatat că somnul profund, cu mișcări oculare rapide (REM) a scăzut cu 10,5% la persoanele care au făcut exerciții fizice înainte de culcare. Somnul REM este important pentru că este momentul în care creierul tău își consolidează amintirile, angajând lucrurile învățate în timpul zilei în memoria de lungă durată, precum și momentul în care visezi cel mai viu", arată sursa citată.
Specialiștii atrag atenția că neglijarea programului de somn poate duce la o multitudine de probleme de sănătate și scade performanța fizică și mentală în timpul zilei.