Un om de știință a ales să guste din cea mai veche apă de pe Pământ. Aceasta ar avea miliarde de ani.

Deși oamenii din ziua de azi se feresc să bea apă învechită, lăsată afară zile în șir, cercetătorii din Canada au avut curiozitatea de a afla ce gust are o astfel de apă.

În anul 2013, oamenii de știință de la Universitatea din Toronto au descoperit apă la peste 4 km adâncime sub pământ.

Aceasta ar fi fost „izolată” de lume timp de miliarde de ani în Timmins, Ontario, Canada. Se crede că vechimea acestei ape ar fi între 1,5-2,6 miliarde de ani.

Citește și: Curs valutar BNR azi, 28 august 2023. La ce nivel începe euro săptămâna?- UPDATE

Ce gust are apa veche de miliarde de ani?

Profesoara Barbara Sherwood Lollar, unul dintre principalii cercetători în cadrul acestui experiment inedit, a încercat apa veche. Reacția sa nu a fost o surpriză pentru nimeni.

Ce gust are apa veche de miliarde de ani? Oamenii de știință au răspunsul: „Are consistența unui sirop de arțar”

Ce gust are apa veche de miliarde de ani? Oamenii de știință au răspunsul: „Are consistența unui sirop de arțar”

[Sursa foto: University of Toronto/UNILAD]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei- antena3.ro

Citeste si: Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”- wowbiz.ro

Ea a menționat că această apă are un gust la fel de oribile pe cât se crede și este „îngrozitoare”.

Lollar a descris aroma apei pentru LA Times, și a spus că primul lucru pe care l-a observat a fost ceva ce nimeni nu și-ar dori în lichidele pe care le consumă: gradul ridicat de sare din compoziția sa.

„Din cauza reacțiilor dintre apă și stâncă, apa este extrem de sărată.

Este vâscoasă față de apa de la robinet. Are consistența unui sirop de arțar ceva mai ușor. Nu are culoare când este extrasă, însă de îndată ce intră în contact cu oxigenul capătă o culoare portocalie, semn că mineralele din ea încep să se formeze, în special fierul”, a menționat profesoara Barbara Sherwood Lollar, potrivit UNILAD.

„Cu siguranță nu ați vrea să o încercați”

Lollar a menționat că oamenii nu și-ar dori să încerce această apă. Totuși, ea a gustat-o de mai multe ori: „Trebuie să recunosc că am mai gustat-o din când în când”.

Ce gust are apa veche de miliarde de ani? Oamenii de știință au răspunsul: „Are consistența unui sirop de arțar”

Ce gust are apa veche de miliarde de ani? Oamenii de știință au răspunsul: „Are consistența unui sirop de arțar”

[Sursa foto: University of Toronto/UNILAD]

Citește și: EXCLUSIV- Brânză de oaie... doar cu numele. Cum recunoaștem falsurile de pe piață? Producător din Sibiu: ”Atenție la preț, gust și culoare”

Știința a împins-o pe profesoară să guste cea mai veche apă din lume.

„Ne interesează cele mai sărate ape pentru că sunt cele mai vechi. Degustarea lor este o modalitate rapidă de a le găsi”, a mai adăugat profesoara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si