Ce hobby-uri au românii în 2023?
România s-a transformat enorm în ultimii 34 de ani, iar astăzi, o bună parte din populație se poate lăuda cu un stil de viață mai modern și decât cel întâlnit în anumite țări din Europa Centrală.
Mai jos vom prezenta câteva dintre cele mai comune hobby-uri ale românilor în anul 2023. Unele dintre acestea sunt moderne, fiind fructul dezvoltării rapide a tehnologiei, însă altele au fost populare chiar și pe vremea celor mai în vârstă.
Fotografie
România a fost întotdeauna o țară extrem de pitorească, iar oamenii nu au dus niciodată lipsă de fantezie și umor. Dacă în trecut aparatele foto nu erau atât de răspândite, fotografia a devenit extrem de accesibilă în ultimii ani, în special datorită dezvoltării smartphone-urilor.
Jocuri video
Aproximativ opt milioane de români sunt consumatori de jocuri video, conform unui studiu realizat de RGDA la sfârșitul anului 2020. 52% sunt bărbați și 48% sunt femei. 64% dintre gameri se joacă pe mobil, 60% pe computer, 20 pe tabletă și 15% pe consolă. Într-un subiect deschis pe Reddit în urmă cu un an, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, World of Tanks și Candy Crush par a fi cele mai populare selecții ale jucătorilor din România.
Interesant este faptul că, un utilizator a menționat jocul Burning Hot ca fiind cel mai popular în țara noastră; acesta este un slot video cu fructe și șeptari, care poate fi jucat la aproape orice cazinou online licențiat la Oficiul Național pentru Jocuri de Cazinou. Jocul este produs de Amusnet (fostul EGT) și se aseamănă foarte mult cu Sizzling Hot, unul dintre cele mai celebre jocuri de păcănele din sălile de jocuri din țara noastră.Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Gătit
Pentru anumiți români, gătitul este o necesitate, însă pentru mulți este mai ales o pasiune. Acest hobby te ajută să stai un pic mai departe de ecrane și te învață să fii disciplinat, să ai mai multă răbdare, să fii atent la detalii și să-ți folosești creativitatea – mai ales în situațiile în care îți lipsesc anumite ingrediente. Experiențele culinare pe care le poți realiza acasă te pot ajuta să „călătorești” fără să ieși din casă: bucătăria arabă, italiană, japoneză, spaniolă sau franceză așteaptă să fie descoperite. Alte plusuri ale gătitului sunt economia, deoarece este mai ieftin să mănânci acasă, decât în oraș, precum și faptul că în jurul unei mese este foarte ușor să aduni câțiva prieteni; apoi, săptămâna viitoare poți merge tu în vizită la un alt prieten care să gătească și tot așa.
Citește și: Vrei să câștigi bani din gaming? 4 sfaturi de care să ții cont
Uitatul la televizor
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Acesta este probabil cel mai răspândit hobby în rândul oamenilor de vârsta a doua și a treia și este completat de tineri, care sunt consumatori de platforme de streaming precum Netflix, Amazon Prime sau YouTube, printre altele. Românii iubesc documentarele explicite, pentru că le place să se priceapă la toate. Le urmăresc pe cele despre sporturi, pentru că sunt împătimiți ai fotbalului, handbalului, tenisului și ai tuturor sporturilor în care au succes conaționalii noștri, Și să nu uităm că le plac și serialele sau filmele. Emisiunile de la TV difuzate la orele de vârf sunt de asemenea extrem de apreciate. În linii mari, acest hobby nu este unul foarte sănătos, întrucât împinge la sedentarism și uneori la consumul excesiv de gustări, însă uitatul la televizor nu reprezintă nici un pericol atâta vreme cât este consumat cu măsură.
Cititul, shopping-ul, ieșitul la terasă, colecționarea și internetul se numără printre celelalte hobby-uri care sunt destul de răspândite în țara noastră.
Citește și: 5 pași pentru a tranforma pasiunea de a coase la mașină într-un business