Mai jos vom prezenta câteva dintre cele mai comune hobby-uri ale românilor în anul 2023. Unele dintre acestea sunt moderne, fiind fructul dezvoltării rapide a tehnologiei, însă altele au fost populare chiar și pe vremea celor mai în vârstă.

Fotografie

România a fost întotdeauna o țară extrem de pitorească, iar oamenii nu au dus niciodată lipsă de fantezie și umor. Dacă în trecut aparatele foto nu erau atât de răspândite, fotografia a devenit extrem de accesibilă în ultimii ani, în special datorită dezvoltării smartphone-urilor.

În prezent, 97% dintre români au acces la smartphone, iar fiecare telefon inteligent este dotat cu o cameră foto. Evident, calitatea diferă destul de mult de la un model la altul, însă toată lumea are posibilitatea de a imortaliza diverse momente. Așa că nu este de mirare că în țara noastră există numeroase conturi de Instagram de mare succes, care de multe ori pornesc de la o pasiune și ulterior se transformă într-o veritabilă afacere; același lucru se poate spune și despre videografie, având în vedere că avem peste 6,4 milioane de utilizatori de TikTok în România.

Jocuri video

Aproximativ opt milioane de români sunt consumatori de jocuri video, conform unui studiu realizat de RGDA la sfârșitul anului 2020. 52% sunt bărbați și 48% sunt femei. 64% dintre gameri se joacă pe mobil, 60% pe computer, 20 pe tabletă și 15% pe consolă. Într-un subiect deschis pe Reddit în urmă cu un an, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, World of Tanks și Candy Crush par a fi cele mai populare selecții ale jucătorilor din România.

Interesant este faptul că, un utilizator a menționat jocul Burning Hot ca fiind cel mai popular în țara noastră; acesta este un slot video cu fructe și șeptari, care poate fi jucat la aproape orice cazinou  online licențiat la Oficiul Național pentru Jocuri de Cazinou. Jocul este produs de Amusnet (fostul EGT) și se aseamănă foarte mult cu Sizzling Hot, unul dintre cele mai celebre jocuri de păcănele din sălile de jocuri din țara noastră.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ce hobby-uri au românii în 2023?

Ce hobby-uri au românii în 2023?

Gătit

Pentru anumiți români, gătitul este o necesitate, însă pentru mulți este mai ales o pasiune. Acest hobby te ajută să stai un pic mai departe de ecrane și te învață să fii disciplinat, să ai mai multă răbdare, să fii atent la detalii și să-ți folosești creativitatea – mai ales în situațiile în care îți lipsesc anumite ingrediente. Experiențele culinare pe care le poți realiza acasă te pot ajuta să „călătorești” fără să ieși din casă: bucătăria arabă, italiană, japoneză, spaniolă sau franceză așteaptă să fie descoperite. Alte plusuri ale gătitului sunt economia, deoarece este mai ieftin să mănânci acasă, decât în oraș, precum și faptul că în jurul unei mese este foarte ușor să aduni câțiva prieteni; apoi, săptămâna viitoare poți merge tu în vizită la un alt prieten care să gătească și tot așa.

Citește și: Vrei să câștigi bani din gaming? 4 sfaturi de care să ții cont

Uitatul la televizor

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acesta este probabil cel mai răspândit hobby în rândul oamenilor de vârsta a doua și a treia și este completat de tineri, care sunt consumatori de platforme de streaming precum Netflix, Amazon Prime sau YouTube, printre altele. Românii iubesc documentarele explicite, pentru că le place să se priceapă la toate. Le urmăresc pe cele despre sporturi, pentru că sunt împătimiți ai fotbalului, handbalului, tenisului și ai tuturor sporturilor în care au succes conaționalii noștri, Și să nu uităm că le plac și serialele sau filmele. Emisiunile de la TV difuzate la orele de vârf sunt de asemenea extrem de apreciate. În linii mari, acest hobby nu este unul foarte sănătos, întrucât împinge la sedentarism și uneori la consumul excesiv de gustări, însă uitatul la televizor nu reprezintă nici un pericol atâta vreme cât este consumat cu măsură.

Cititul, shopping-ul, ieșitul la terasă, colecționarea și internetul se numără printre celelalte hobby-uri care sunt destul de răspândite în țara noastră.

Citește și: 5 pași pentru a tranforma pasiunea de a coase la mașină într-un business


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si