Anunțul retragerii din activitate a lui Bruce Willis a fost făcut pe Instagram de soția sa, Emma Heming Willis, informează  The Independent.

Potrivit acesteia, diagnosticul de afazie a fost pus în cazul actorului de 67 de ani după ce el "s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate”. Tulburarea i-a afectat abilitățile cognitive, se spune în mesaj.

Citeste si: A murit actorul american Paul Herman, cunoscut mai ales pentru rolul din "Clanul Soprano"

Afazia, boala care îl obligă pe Bruce Willis să renunțe la actorie, este descrisă de medici ca o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Ce este afazia, diagnosticul primit de Bruce Willis

Neurologii spun că afazia apare adeseori după un accident vascular cerebral sau după un traumatism cranian şi îl împiedică pe pacient să comunice în mod normal.

"Afazia poate să afecteze capacitatea oamenilor de a vorbi, de a scrie şi de a înţelege un limbaj, atât în formă orală, cât şi scrisă", explică

medicii americani, potrivit sursei citate.

Medicii spun că afazia „apare brusc” după ce o persoană a suferit leziuni ale creierului (ca urmare a unui accident vascular cerebral sau a unei leziuni la cap), dar poate apărea și treptat dacă persoana are o „tumoare cerebrală cu creștere lentă” sau o boală degenerativă precum boala Alzheimer.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Doliu în lumea muzicii. Solistul trupei britanice The Wanted a decedat la 33 de ani

Uneori pot apărea episoade temporare de afazie ca urmare a migrenelor, convulsiilor sau a unui atac ischemic tranzitoriu (AIT), care apare atunci când fluxul de sânge către creier este blocat temporar.

Mesaj tulburător despre retragerea lui Bruce Willis 

Postarea despre diagnosticul de afazie al lui Bruce Willis și despre decizia sa de a renunța la actorie a fost semnată de actuala soţie a actorului Bruce Willis, dar şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele starului american- Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

Citeste si: Când vorbește Volodimir Zelenski în Parlamentul României

"Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi

afectează capacităţile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el", a anunţat familia starului american în comunicat.

Citeste si: O mare actriță din Ucraina a fost ucisă de bombardamentele rusești. Clădirea în care se afla a devenit ținta atacurilor

"Aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă pentru familia noastră şi apreciem iubirea, compasiunea şi sprijinul vostru neîntrerupte. Vom trece prin aceste lucruri împreună, ca o familie unită, şi am vrut să anunţăm fanilor aceste lucruri, deoarece ştim cât de mult înseamnă el pentru voi şi cât de mult însemnaţi voi pentru el", precizează acelaşi comunicat.

Bruce Willis, o carieră de patru decenii terminată prea curând

Bruce Willis a debutat ca actor în prima parte a anilor 1980, când a interpretat roluri secundare în mai multe filme, inclusiv în producţia "The Verdict", regizată de Sidney Lumet.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cariera lui Bruce Willis a cunoscut o ascensiune explozivă în a doua jumătate a acelui deceniu datorită rolului principal din serialul "Moonlighting", produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd.

A urmat rolul poliţistului John McLane în filmul de acţiune "Die Hard" din 1988, care i-a oferit starului american primul rol principal într-o franciză majoră, după ce pelicula originală a avut parte de două continuări în anii 1990.

Într-o carieră interpretativă de patru decenii, filmele sale au obţinut încasări cumulate de peste 5 miliarde de dolari.

Printre celelalte producţii de succes din filmografia starului hollywoodian se află pelicule precum "The Last Boy Scout" (1991), "Pulp Fiction" (1994), "12 Monkeys" (1995), "Last Man Standing" (1996), "The Fifth Element" (1997), "Armageddon" (1998), "The Sixth Sense" (1999), "Hart's War" (2002), "Tears of the Sun" (2003), "Hostage" (2005), "Lucky Number Slevin" (2006), "Surrogates" (2009), "Moonrise Kingdom" (2012), "Rock the Kasbah" (2015) şi "Motherless Brooklyn" (2019).

Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul "Moonlighting", şi de trei ori la premiile Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din "Moonlighting" şi "Friends".

A fost recompensat şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2006.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si