Close sidebar
Close sidebar

Ce inseamna cand ti se zbate ochiul? Urmeaza sa ti se intample un lucru rau? Ce spun medicii

Potrivit superstiilor din popor, atunci cand ni se zbate un ochi este bine sa nu spunem la nimeni. Daca este vorba despre ochiul drept, atunci ceva bun urmeaza sa se intample, daca este vorba despre cel drept, atunci ceva rau se va intampla. Ce parere au medicii, insa, despre acest lucru?

,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit doc.ro, de cele mai multe ori spasmele oculare, denumite si miokimii, apar din cauza stresului sau a oboselii. Cele mai frecvente cauze sunt lipsa de magneziu si de calciu, care afecteaza musculatura si poate determina spasmele oculare. Medicii ne recomanda in acest caz sa consumam alimente bogate in acesti nutrienti (cereale integrale, seminte de floarea soarelui, dovleac, susan). O alta cauza ar putea fi consumul excesiv de ciocolata neagra, cafea, alcool, ceai si bauturi energizante.

Spasmele oculare mai pot sa apara, desi rar, si atunci cand suferim de urmatoarele boli: raceala, gripa, sinuzita, anemie, diabet. Evident, lipsa somnului, oboseala si stresul pot sa provoace si ele aceste reactii. O alta cauza ar putea fi de natura locala, o iritatie, o alergie sau un corp strain in ochi.

Foarte rar spasmele oculare reprezinta o urgenta oftamologica, vorbim aici in cazul unor tulburari neurologice.



Daca nu dispar intr-o saptamana si apar si alte simptome precum sensibilitate la lumina, durere, vedere incetosata si necalara, atunci ar trebui sa mergeti la un medic oftamolog.

Astfel, nu uitati, primele masuri pe care trebuie sa le luati atunci cand vi se zbate un ochi este sa renuntati la cafea si ciocolata si sa incercati sa va odihniti mai mult.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI