Aceasta a explicat diferenta dintre mancatul de foame, ca necessitate a organismului, si mancatul emotional, care tine de o “nevoie de calmare a capului”.
"Mancatul de foame se traduce prin senzatii fizice, corpul simte si atunci avem fie la nivelul stomacului sau al tubului digestiv usor gol sau crampe, ulterior, daca senzatia de foame creste, slabiciune, o lipsa puterii de concentrare. Pe masura ce foamea avanseaza ajungem la nervozitate, iritabilitate.
In schimb, mancatul emotional nu reflecta o nevoie de nutrienti a organismului ci o nevoie de glucoza a creierului. El cu glucoza functioneaza dar, in acelasi timp, il si anesteziasa, ii da stare de bine. Mancatul emotional ne indeamna spre dulce sau spre produse fainoase — paine, pizza, paste—, pentru ca ele contin glucoza. Este o chestiune care mai degraba tine de nevoia de calmare a capului. Trebuie sa invatam sa facem diferenta intre mancatul de foame si cel emotional.
Corpul nu stie sa ceara, in schimb, mintea noastra, care niciodata nu simte, are intotdeauna foarte multe idei si este insatiabila. Ea nu este niciodata satula, poate manca oricat, tocmai pentru ca nu simte. Deci, putem manca chiar daca suntem satui, din simplul fapt ca respectivul produs ne da o stare de bine. Zaharul este, de obicei, principalul element care tradeaza mancatul emotional. Corpul nu stie sa ceara zahar, cel mult cere paine, dar zahar cere capul", explica dr.
Mihaela Bilic., potrivit Agerpres.
Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro
Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro
Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro
Aceasta a adaugat ca mancarea traditionala este foarte buna, atata timp cat folosim foarte putin ulei. Totodata, medicul sustine ca nu exista alimente nesanatoase, ci mult prea concentrate in grasimi, zahar, calorii, prea mult procesate, deshidratate.