Afecțiunea numită tromboză venoasă ar fi apărut în cazul mai multor persoane din Europa după ce li s-a administrat serul AstraZeneca. Conform specialiștilor, tromboza reprezintă un cheag în interiorul unui vas de sânge. În general, este localizat la nivelul unei vene de la picioare, din cauză că acolo sângele stagnează mai multe decât la restul membrelor. De altfel, acest cheag poate exista și la vasele cerebrale sau la nivelul arterelor coronariene.

Citeste si: VIDEO| Moarte suspectă după vaccinare. Cine este femeie decedată?

Tromboza venoasă este depistată greu, deoarece simptomele sunt ascunse. Cele mai cunoscute simptome sunt reprezentate de sensibilitatea și umflarea gambelor, întâlnit însă la mai muțin de 30% dintre persoanele suferinde.

Pot să apară și simptome precum pete roașiatice pe membrele inferioare, crampe, dureri mari pe suprafața afectată, etc.

Tromboza venoasă după administrarea serului AstraZeneca

Această afecțiune a apărut la tot mai mulți oameni, în ultima perioadă. Numeroase persoane din Uniunea Europeană vaccinate anti-Covid-19 cu serul AstraZeneca au prezentat această afecțiune.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Directorul Oxford Vaccine Group, anunț despre vaccinul AstraZeneca

Compania AstraZeneca a reacționat imediat. În urma unei analize efectuate pe informațiile disponibile ce privesc siguranța la peste 17 de milioane de oameni Vaccinați în Marea Britanie și în Europa cu acest vaccin, aceasta nu a arătat însă un risc ridicat de tromboză venoasă profundă sau de trombocitopenie și nici de afecțiunea de embolie pulmonară.

ce înseamnă tromboza venoasă
Afecțiune tromboza venoasă.[Sursa foto: google]

Citeste si: AstraZeneca anunţă noi întârzieri în livrarea vaccinului către UE

„Aproximativ 17 milioane de persoane din UE şi Marea Britanie au primit pana acum vaccinul nostru, iar numărul cazurilor de rapoarte de cheaguri de sânge în acest grup este mai mic decât sutele de cazuri aşteptate in populaţia generală. Natura pandemiei a condus la o atenţie sporită a fiecărui caz individual raportat şi mergem dincolo de practicile standard pentru monitorizarea siguranţei medicamentelor autorizate în raportarea evenimentelor de vaccinare, pentru a asigura siguranţa publică”, a transmis Ann Taylor, reprezentantul AstraZeneca, în comunicatul oficial, conform Mediafax.

Citeste si: Noi informații în legătură cu cheagurile sanguine provocate de vaccinul AstraZeneca. Reacția oficială a companiei farmaceutice: „În urma vaccinării a peste 17 milioane de persoane...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si