Gabriela Ghizel, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Pentru pastilele sub tratament, recomandat este să avem la noi prescripția medicală 

„58% la sută dintre călători iau cel puțin câte un medicament pe zi. Asta înseamnă că majoritatea dintre noi se confruntă cu următoarea întrebare: Ce medicamente pot lua cu mine în avion?

De la început vă spun că majoritatea pastilelor pot fi transportate fără niciun fel de problemă în bagajul de mână sau de cală.

Vorbim despre medicamente de uz general, pe care le luăm fără rețetă, aici intră pastile pentru dureri de cap, picături pentru ochi sau pilule anti-vomitive. De preferat este ca acestea să stea în bagajul de mână, în cazul în care aveți nevoie de ele chiar pe durata zborului. Nu există nici limitări clare privind volumul acestor medicamente, putem lua exact cantitatea de care avem nevoie.

Trecem apoi la medicamentele cu regim special și incepem cu antibioticele. Dacă suntem sub tratament, recomandat este să avem la noi și prescripția medicală, pentru că cei de la securitate pot cere o astfel de confirmare. De regulă nu este nevoie să notificăm compania aeriană în prealabil, mai ales dacă vorbim de cantități mici.

Dacă vorbim despre somnifere, sedative, pastile anxiolitice, opiacee ușoare sau pentru boli de natură psihiatrică, atunci sigur veți avea nevoie de o scrisoare medicală, de preferat în engleză.
Acolo trebuie să se regăsească numele dumneavoastră, parafa și semnătura medicului și motivele detaliate pentru care pacientul trebuie să trasnporte și să ia aceste medicamente. Tot medicul trebuie să specifice exact cantitatea de care aveți nevoie- pentru a exclude suspiciunea de trafic. Foarte important, înainte de a lua astfel de medicamente la bord, anunțați compania aeriană pentru a ști exact pașii pe care trebuie să-i urmați.


Mai departe avem medicamentele pentru bolnavii cronici- de la diabetici și până la pacienții oncologici.
Și aici este nevoie de scrisoare medicală, iar dacă aveți nevoie să vă administrați tratamentul chiar pe durata zborului, și acest lucru trebuie notificat companiei cât mai curând posibil. Important este și că, dacă aveți medicamente sub formă lichidă, tip siropuri, inhalatoare sau spray-uri, se vor aplica excepții de la regulile generale privind lichidele. Adică, nu va fi nicio problemă dacă un flacon are 250 de mililitri în loc de 100.


In final, există și substanțe total interzise pe zborurile comerciale. Aici intră evident drogurile ilegale, cum ar fi heroina, cocaina și ecstasy, dar și anumite substanțe medicale puternice, cum ar fi morfina sau metadona. Ca reguli generale, trebuie să știți că zborul cu medicamente necesită o planificare ceva mai atentă, așadar nu ezitați să cereți informații suplimentare și de la ambasada țării în care urmează să ajungeți.” , transmite Gabriela Ghizel, reporter Kanal D.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si