Ce nu ai voie să faci de Buna Vestire? Tradiții pentru 25 martie 2024
Află care sunt tradițiile cele mai importante pentru 25 martie 2024, de Buna Vestire. Iată ce nu este indicat să faci în această zi sfântă.
Există unele lucruri pe care nu ar trebui să le facem pe data de 25 martie 2024, de sărbătoarea Bunei Vestiri. Ar trebui să luăm în serios tradițiile acestei zile importante, deoarece în această zi Arhanghelul Gavriil i-a spus Fecioarei Maria că-l va naște pe Iisus Hristos.
Iată ce este strict interzis să facem de Buna Vestire, conform tradiției populare.
În ziua de 25 martie 2024 nu este bine să dormim foarte mult, deoarece riscăm să avem un an „somnoros”, fără energie.
De Buna Vestire nu avem voie să ne certăm cu cei dragi și nici să ne supărăm unii pe alții. Altfel, riscăm să avem parte de un an plin cu necazuri și cu obstacole nenumărate.
Citește și: Tradiții de Buna Vestire 2024: Cum afli când te vei mărita?
Pescarii nu au voie să arunce mămăligă în apă pentru a prinde pește, deoarece riscă să omoare toți peștii din zona de pescuit.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Se spune că ouăle făcute în ziua Bunei Vestiri nu sunt bune de pus sub cloști. Gospodinele aruncă de obicei aceste ouă din cuiburile păsărilor pe care le au în curte. În plus, se spune că de Buna Vestire nu este bine să atingi oul, nici să cauți găinele de ou, conform traditii-superstitii.ro
Buna Vestire mai este numită și Ziua Cucului. Așadar, trebuie să te asiguri că atunci când va cânta cucul să nu fii cu stomacul gol, fără bani în buzunar și fără haine curate pentru că altfel riști să atragi ghinion asupra ta
în următorul an.De Buna Vestire nu este bine să facem treburi prin gospodărie. Nu trebuie nici să spălăm, să coasem sau să dăm cu mătura. În schimb, este indicat să mergem la biserică.
Buna Vestire este o sărbătoare foarte importantă pentru toți creștinii, dar mai ales pentru femei, având în vedere vestea adusă de Arhanghelul Gavriil Fecioarei Maria.
Așadar, în Bucovina, unele gospodine fac focul în dimineața zilei de Buna Vestire în fața ușii și pun lângă foc puțină pâine, sare și apă pentru a se încălzi. Se credea că îngerii vor mânca pâinea și sarea, iar apoi gospodinele le dădeau de pomană.
Tot în această zonă, ciobanii obișnuiau să se urce pe stogul de fân și să amenințe cu toporul iarna pentru a o izgnori definitiv și pentru a face loc primăverii și naturii înflorite.
Citește și: Rugăciune pentru Buna Vestire: Trebuie rostită pe 25 martie 2024 și face minuni pentru familia ta
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
În zona Transilvaniei, familiile se pregăteau de Buna Vestire cu clopoței, chibrituri și tămâie, iar în dimineața sfântă, primul membru al familiei care se trezea, lua o oală cu jar în care punea tămâie, ieșea afară și înconjura de trei ori clădirile pentru a afuma vitele. Apoi, persoana respectivă trecea pe la toți pomii și făcea focuri slabe sub ei și trebuia să vadă care dintre ei dau semne de rodire.
Se spune că în această zi se scot stupii afară și se scot și vitele din grajduri și sunt lăsate la soare pentru a fi sănătoase tot anul.
Femeile din Banat merg în pădure și aduc lemne pe care le păstrează până în Joia Mare.