Există unele lucruri pe care nu ar trebui să le facem pe data de 25 martie 2024, de sărbătoarea Bunei Vestiri. Ar trebui să luăm în serios tradițiile acestei zile importante, deoarece în această zi Arhanghelul Gavriil i-a spus Fecioarei Maria că-l va naște pe Iisus Hristos.

Iată ce este strict interzis să facem de Buna Vestire, conform tradiției populare.

buna vestire

Buna Vestire pică pe 25 martie 2024 și vine cu o mulțime de tradiții interesante.

[Sursa foto: Wikipedia]

Ce nu ai voie să faci de Buna Vestire? 

În ziua de 25 martie 2024 nu este bine să dormim foarte mult, deoarece riscăm să avem un an „somnoros”, fără energie. 

De Buna Vestire nu avem voie să ne certăm cu cei dragi și nici să ne supărăm unii pe alții. Altfel, riscăm să avem parte de un an plin cu necazuri și cu obstacole nenumărate.

Citește și: Tradiții de Buna Vestire 2024: Cum afli când te vei mărita?

Pescarii nu au voie să arunce mămăligă în apă pentru a prinde pește, deoarece riscă să omoare toți peștii din zona de pescuit.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Se spune că ouăle făcute în ziua Bunei Vestiri nu sunt bune de pus sub cloști. Gospodinele aruncă de obicei aceste ouă din cuiburile păsărilor pe care le au în curte. În plus, se spune că de Buna Vestire nu este bine să atingi oul, nici să cauți găinele de ou, conform traditii-superstitii.ro

Buna Vestire mai este numită și Ziua Cucului. Așadar, trebuie să te asiguri că atunci când va cânta cucul să nu fii cu stomacul gol, fără bani în buzunar și fără haine curate pentru că altfel riști să atragi ghinion asupra ta în

următorul an.

barbat care isi numara banii din portofel

Buna Vestire nu trebuie să te prindă fără bani în portofel.

[Sursa foto: Freepik]

De Buna Vestire nu este bine să facem treburi prin gospodărie. Nu trebuie nici să spălăm, să coasem sau să dăm cu mătura. În schimb, este indicat să mergem la biserică.

Cum era sărbătorită Buna Vestire pe vremuri? Tradiții importante

Buna Vestire este o sărbătoare foarte importantă pentru toți creștinii, dar mai ales pentru femei, având în vedere vestea adusă de Arhanghelul Gavriil Fecioarei Maria.

Așadar, în Bucovina, unele gospodine fac focul în dimineața zilei de Buna Vestire în fața ușii și pun lângă foc puțină pâine, sare și apă pentru a se încălzi. Se credea că îngerii vor mânca pâinea și sarea, iar apoi gospodinele le dădeau de pomană.

Tot în această zonă, ciobanii obișnuiau să se urce pe stogul de fân și să amenințe cu toporul iarna pentru a o izgnori definitiv și pentru a face loc primăverii și naturii înflorite. 

Citește și: Rugăciune pentru Buna Vestire: Trebuie rostită pe 25 martie 2024 și face minuni pentru familia ta

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În zona Transilvaniei, familiile se pregăteau de Buna Vestire cu clopoței, chibrituri și tămâie, iar în dimineața sfântă, primul membru al familiei care se trezea, lua o oală cu jar în care punea tămâie, ieșea afară și înconjura de trei ori clădirile pentru a afuma vitele. Apoi, persoana respectivă trecea pe la toți pomii și făcea focuri slabe sub ei și trebuia să vadă care dintre ei dau semne de rodire.

pomi

De Buna Vestire putem afla dacă pomii vor fi roditori pe parcursul anului.

[Sursa foto: Freepik]

Se spune că în această zi se scot stupii afară și se scot și vitele din grajduri și sunt lăsate la soare pentru a fi sănătoase tot anul.

Femeile din Banat merg în pădure și aduc lemne pe care le păstrează până în Joia Mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si