Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ana 2023? Cu ocazia sărbătorii dedicate Sf. Ana, milioane de români își celebrează onomastica. Află cui trebuie să îi transmiți mesaje de “La mulți ani!”, sâmbătă, pe 9 septembrie.

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ana 2023?

Pe data de 9 septembrie, în fiecare an, creștinii o prăznuiesc pe Sf. Ana. În calendarul ortodox, sărbătoarea este marcată cu cruce neagră.

Numele Ana este al treilea cel mai purtat nume din țară, după numele de Maria și Elena.

Mâine, pe 9 septembrie, își celebrează ziua onomastică persoanele care poartă numele de Ana, Anamaria sau Ana-Maria (sau orice combinație de nume care conține prenumele Ana), Anne, Anna, Aneta, Anuța, Anița, Ani, Anica, Anitta, Anișoara, Anabela sau Anca.

Numele  Ana  reproduce un vechi nume ebraic, Hannah, purtat de mai multe personaje biblice. Acest nume înseamnă a avea mila, a binevoi.

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ana 2023?

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ana 2023?

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Calendar ortodox 9 septembrie 2023. Sărbătoare importantă sâmbătă! Tradiții și obiceiuri

Sfinții Părinți Ioachim și Ana

Tot pe 9 septembrie, creștinii îl prăznuiesc și pe Ioachim, șotul Anei. Sfinții Ioachim și Ana sunt părinții Fecioarei Maria, cinstită de creștini pe 8 septembrie.  

Sfinții Părinți Ioachim și Ana

Sfinții Părinți Ioachim și Ana împreună cu Fecioara Maria

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

“La mulți ani!” de Sf. Ana

Iată o listă cu cinci cele mai frumoase mesaje și urări pentru sărbătoriții zilei de 9 septembrie:

”În această zi specială, îți transmit cele mai sincere și calde gânduri. Sa ai o viață plină de dragoste, iar Sfânta Ana, al cărei nume îl porți, să te călăuzească spre soare. La mulți ani, de ziua numelui tău!” 

„Visurile să ți se transforme în realitate, iar Sf. Ana să te ajute în realizarea lor. Să ai parte de iubire la tot pasul. La mulți ani, de ziua numelui!”  

 Află cui trebuie să urezi “La mulți ani!”, sâmbătă, pe 9 septembrie.

Află cui trebuie să urezi “La mulți ani!”, sâmbătă, pe 9 septembrie.

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

„Cu ocazia sărbătorii zilei tale onomastice, îți doresc multă sănătate și fericire. Să ai parte doar de oameni calzi în viața ta și să prosperi în tot ce faci! La mulți ani!”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Să îți fie viața o eternă sărbătoare, iar norocul să-ți devină camarad în viață. Să înflorești precum o floare, să înfrunți tot ce îți stă în cale! La mulți ani, de ziua numelui!” 

„Astăzi e ziua numelui tău, un nume puternic, dar la fel de pur și gingaș ca tine. Visurile să ți se transforme în realitate, iar Sf. Ana să te ajute în realizarea lor. Iți doresc împlinirea tuturor dorințelor. La mulți ani!”

Citește și: VIDEO- Tradiții de Sfânta Maria Mică: Femeile care îşi doresc să aibă copii, şi care se vor ruga la Maica Domnului, vor fi binecuvântate cu un prunc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si