Close sidebar
Close sidebar

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Maria Mică 2023? Cui spunem " La mulți ani!" pe 8 septembrie?

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Maria Mică 2023? În fiecare an, pe data de 8 septembrie, mii de români sunt sărbătoriți cu ocazia Nașterii Domnului. Cui spunem " La mulți ani!" pe 8 septembrie? 

Alexandra Costea,

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Maria Mică 2023? Cui spunem " La mulți ani!" pe 8 septembrie?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sf. Maria Mică 2023. Ce nume se sărbătoresc de Nașterea Maicii Domnului? În fiecare an, pe data de 8 septembrie, mii de români își sărbătoresc ziua onomastică. E sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox!

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Maria Mică 2023?

Citește și: Ziua Crucii 2023. Pe ce dată pică și ce trebuie să facă creștinii în această zi de sărbătoare?

Iată cui spunem" La mulți ani!" pe 8 septembrie!

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Maria Mică 2023? Cui spunem" La mulți ani!" pe 8 septembrie? 

Sfânta Maria Mică marchează debutul anului bisericesc, care începe la 1 septembrie.

Aceasta este cea mai importantă sărbătoare a toamnei și este celebrată în fiecare an pe data de 8 septembrie. Sfânta Maria Mică este o sărbătoare recunoscută atât în biserica ortodoxă, cât și în cea catolică.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe data de 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, aproximativ 2,2 milioane de români își sărbătoresc onomastica. Între aceștia, aproximativ 1,8 milioane sunt femei care poartă numele de Maria, în timp ce circa 270.000 de femei se numesc Mariana, și aproximativ 51.000 de femei poartă numele de Marinela.

Cele mai comune nume sărbătorite în această zi sunt: Marina, cu 25.947 de persoane, Marilena, cu 25.447 de persoane, Mărioara, cu 10.834 de persoane, Măriuca, cu 1.685 de persoane, și Măria, cu 162 de persoane.

La mulți ani tuturor sărbătoriților cu ocazia zilei de 8 septembrie!

Citește și: Se spală de Sf. Maria Mică 2023? Este una dintre cele mai mari sărbători ale lunii septembrie!

De Sfânta Maria, atât în ziua Sfintei Maria Mare, cât și în cea a Sfintei Maria Mică, aproximativ 400.000 de bărbați își sărbătoresc onomastica. Dintre aceștia, 310.751 de persoane poartă numele de Marian, 102.620 se numesc Marin, iar 3.332 se numesc Marinică.

În zilele Sfintei Maria Mare și Sfintei Maria Mică, sunt sărbătorite și alte nume, precum: Mari, Meri, Marioara, Măriuța, Marița, Mara, Mariana, Ana Maria, Marilena, Marina, Marinela, Marița, Marusia, Măriuca, Maricica, Mia, Mimi, Mioara, Marian, Marin, și Marinel.

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV: Adeverința medicală botez 2023/ Patriarhia Română: ”Nici nu ar putea exista, desigur, pentru medici o asemenea obligație emanată din zona eclesială”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI