Revizuirea oficială a pensiilor de anul viitor ar putea duce la noi schimbări ale cuantumului cuvenit de pensionari.

Citește și: Se schimbă din nou legea pensiilor. Cine ar putea primi bani în plus pe ultima sută de metri. "Vorbim de 200.000 de beneficiari"

Întrebați ce se va întâmpla dacă, după revizuirea din oficiu a pensiilor, se va dovedi că o pensie a crescut mai mult decât era necesar, reprezentanții Casei de Pensii București au declarat că venitul se va micșora la valoarea cuvenită, iar toți banii primiți

în plus vor trebui returnați în plăți eșalonate. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

”Se va revizui cuantumul pensiei începând cu 1 septembrie iar sumele încasate necuvenit se vor reține din pensie”, a declarat un reprezentant al Casei de Pensii București. 

Cu alte cuvinte, banii se vor reține din următoarele pensii, eșalonat, potrivit Antena 3. ”Suma nu trebuie să depășească o treime din pensie”, a adăugat oficialul CPMB. 

”Suma reținută nu trebuie să depășească o treime din pensie”, spun oficialii Casei de pensii

”Suma reținută nu trebuie să depășească o treime din pensie”, spun oficialii Casei de pensii

[Sursa foto: Pexels.com]

Aproape 800 de decizii de revizuire, la nivelul Capitalei

Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti (CPMB) a emis decizii de recalculare a pensiilor conform Legii 360/2023 pentru 470.833 de pensionari, reprezentând toţi beneficiarii, conform datelor prezentate vineri de Angela Lazăr, director executiv adjunct la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti (CPMB), în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebată câte decizii de revizuire sunt la nivelul Municipiului Bucureşti, Angela Lazăr a afirmat că sunt 774 de decizii.

Aplicaţia pentru realizarea lor este în curs de testare, iar de săptămâna viitoare vor fi emise. Numărul total de cereri este de 1.900, dar nu toate cererile depuse se soluţionează prin decizii de revizuire.

În cazul a 17% dintre pensionarii din Capitală, au fost înregistrate scăderi ale pensiei recalculate pe Legea 360/2023, dar aceştia vor primi în continuare pensia stabilită pe legislaţia anterioară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si