Ce presupune creșterea animalelor domestice. 5 lucruri pe care trebuie să le știi

Roxana Lupea, miercuri 24 aprilie 2024 , 11:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fie că pur și simplu ești pasionat de creșterea animalelor domestice și ai transformat această activitate într-un hobby, fie că vrei să începi o afacere în domeniul zootehniei și vrei să știi ce presupune întreținerea animalelor de fermă, acest articol este pentru tine. Îți vom explica lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le știi atunci când vine vorba de bunăstarea și creșterea animalelor.

Echipamentele de care ai nevoie

Din fericire, găsești online o gamă completă de echipamente pe care să le folosești la fermă pentru eficientizarea activității. În linii mari, pentru creșterea animalelor domestice ai nevoie de:

- hrănitoare și adăpătoare adecvate

- produse pentru menținerea igienei în locurile în care stau acestea

- găleți cu care să transporți diverse materiale dintr-un loc în altul

- echipament de protecție pentru tine și personalul de la fermă

- țarcuri speciale în funcție de fiecare animal

- mașini de tuns profesionale, mai ales în cazul în care ai oi

- echipamente pentru îndepărtarea dăunătorilor etc.

Cunoștințe despre specia pe care o crești

Fiecare specie de animal domestic are nevoi specifice de alimentație, mișcare și nu numai. Este esențial să înveți tot ce poți despre specia respectivă, de la dietă și până la mediul în care se simte confortabil (cât spațiu are nevoie, dacă poate sau nu să fie găzduită împreună cu alte animale din aceeași specie sau altele). De asemenea, trebuie să te interesezi și despre bolile la care sunt predispuse astfel încât să recunoști rapid primele simptome. De exemplu, în cazul vacilor, una dintre cele mai comune afecțiuni este mastita sau mamita.

Îngrijirea medicală

Așadar, odată ce ai sesizat că apare simptomatologia specifică unei boli sau pur și simplu constați că este ceva în neregulă cu animalele pe care le crești, trebuie să te adresezi imediat unui medic veterinar. Este bine să ai de la bun început un veterinar de încredere, care să facă periodic un control de rutină și să îți dea recomandări precise, ca să te asiguri că le oferi animalelor tot ce au nevoie. Nu uita că prevenția bolilor este cea mai bună modalitate prin care poți evita cheltuieli enorme asociate cu tratamentul, dar și posibila pierdere a animalelor tale.

Cunoașterea legislației

Asigură-te că respecți toate legile și regulamentele locale privind creșterea și adăpostirea animalelor ca să eviți sancțiunile legale. Acestea pot include cerințe privind igiena, bunăstarea animală, hrana și alte aspecte legate de activitatea din domeniul zootehnic.

Condiții de viață adecvate

Animalele trebuie să aibă spațiu suficient de mișcare, să se bucure de soare și să aibă cantitatea de hrană necesară în funcție de specie, greutate, stadiu de dezvoltare și așa mai departe. De asemenea, trebuie să aibă întotdeauna apă la discreție și adăposturi adecvate în care să stea.

Pentru mai multe informații, găsești pe Provicorural un ghid pentru începători privind creșterea animalelor.

Sursa foto: pexels


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Semnul divin primit de tatăl lui Sebi, unul din tinerii morți în accidentul provocat de... Semnul divin primit de tatăl lui Sebi, unul din tinerii morți în accidentul provocat de Vlad Pascu. Nu i-a venit să creadă ce a surprins camera de supraveghere: „Am rămas înmărmurit”
spotmedia.ro
„Rusia are tot dreptul să atace NATO acum” – mesajul Kremlinului, în gura unui colonel... „Rusia are tot dreptul să atace NATO acum” – mesajul Kremlinului, în gura unui colonel american în retragere
b1.ro
Cabral, martorul fenomenului uluitor de la malul mării. Prezentatorul TV a filmat... Cabral, martorul fenomenului uluitor de la malul mării. Prezentatorul TV a filmat totul: “Nu-mi dau seama cum” (VIDEO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si