Helmut Duckadam, unul dintre cei mai mari eroi ai fotbalului românesc, a murit azi, 2 decembrie 2024, la vârsta de 65 de ani. Fostul portar al Stelei București și al echipei naționale a României a rămas în istoria fotbalului pentru performanța sa senzațională din 1986, când a apărat patru lovituri de departajare în finala Cupei Campionilor Europeni, cucerind trofeul alături de echipa sa.

Helmut Duckadam s-a confruntat cu multiple probleme de sănătate în ultimii ani, iar în luna septembrie 2024 a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis, din cauza unor afecțiuni grave la aortă.

Problemele de sănătate ale lui Helmut Duckadam

Helmut Duckadam s-a confruntat cu o serie de afecțiuni vasculare severe care i-au marcat viața. În ciuda succeselor din carieră, sănătatea sa a fost o luptă constantă. În 2024, fostul mare portar a ajuns să fie operat pe cord deschis, la Spitalul Universitar din București, din cauza unor probleme la aortă, cea mai mare arteră din corp. Aceasta este o afecțiune care afectează grav circulația sângelui și care, dacă nu este tratată corespunzător, poate pune în pericol viața.

Intervenția chirurgicală a avut loc în septembrie 2024 și, conform rapoartelor, operația a decurs bine, iar Duckadam a început procesul de recuperare.

Problemele de sănătate ale lui Helmut Duckadam nu sunt recente. În trecut, fostul portar a suferit mai multe intervenții chirurgicale, majoritatea din cauza afecțiunilor vasculare cu care se confrunta încă din perioada în care era activ în fotbal.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Locul de muncă din România la care angajații lucrează doar 4 luni și sunt plătiți tot anul. Câți bani iau chiar și când nu lucrează- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: "Te vom iubi veșnic, tati!" Momente dramatice pentru fotbalistul Adrian Șut de la FCSB. A fugit înainte de terminarea meciului cu Dinamo ca să își prindă tatăl în viață. Mesajul trist postat de el

Prima intervenție majoră a avut loc chiar în 1986, după performanța istorică din finala Cupei Campionilor Europeni, când Duckadam a apărat patru lovituri de departajare în fața Barcelonei.

Un cheag de sânge îi bloca circulația

La acel moment, un cheag de sânge îi bloca circulația într-unul dintre brațe, iar operația a fost necesară pentru a-i salva mâna.

Ulterior, Duckadam a suferit alte intervenții, inclusiv la mână și la genunchi, iar în total a trecut prin opt operații grele și complicate. În 2004 și 2005, a avut intervenții la genunchi din cauza acumulării de lichid, iar ulterior, în anii 2009 și 2012, au fost necesare intervenții suplimentare din cauza altor probleme de sănătate. Aceste operații și afecțiuni l-au forțat să se retragă din activitatea sportivă la doar 27 de ani, în ciuda talentului său excepțional.

Helmut Duckadam

Helmut Duckadam

[Sursa foto: Hepta]

Citește și: VIDEO „Abia aștept să treacă aceste luni”. Helmut Duckadam, în refacere medicală

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Stațiunea Sărata-Monteoru, "perla Buzăului”, ascunde izvoare terapeutice nebănuite. Ce afecțiuni grave pot fi tratate cu apele termale ale izvoarelor- radioimpuls.ro

Citeste si: După incendii, un apartament cu 3 dormitoare în Los Angeles se închiriază cu 20.000 de dolari pe lună. Au fost date 25 în câteva ore- antena3.ro

Helmut Duckadam a povestit, de multe ori, despre viața sa marcată de problemele de sănătate și despre cum a reușit să le facă față, deși nu a fost ușor. Într-un interviu acordat în trecut pentru Antena 3, el a mărturisit că, în fiecare dimineață, ia 20 de pastile pentru a-și menține sănătatea: "E greu… Dacă ai probleme de sănătate, așa cum am eu, chiar e dificil, dar nu avem ce să facem. Eu am avut opt operații grele, complicate. Opt! Nu e atât de plăcut când știi asta… În fiecare dimineață iau un pumn de pastile. Nu exagerez! Am 20 de medicamente pe care trebuie să le iau zilnic. Unele pentru coagularea sângelui, pentru circulație, pentru tensiune, pentru stomac, unele pe post de pansament gastric."

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si