Se implineste aproape o jumatate de an de cand acest pui de om devenea eroul judetului Vaslui. El era minunea de Mos Nicolae, dupa ce isi scotea din calea flacarilor surioarele mai mici.

"A fost curajos. A luat-o pe cea mare si pe cea mica in brate, a lasat usile deschise, si a iesit in drum."

Timpul a trecut, iar micutii au uitat de napasta. Dar gestul sau i-a impresionat pana si pe cei care se numesc salvatori zi de zi. Asa ca, in avans pentru ziua Copilului, Emanuel a fost premiat.

Chiar daca e mai mare decat el, casca de pompier pare sa i se potriveasca de minune eroului care, intre timp, a implinit 7 ani.

Ionut Bojian, tatal lui Emanuel: "A fost Dumnezeu aici si i-a dat puterea si curajul."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Tatalui sau parca nu ii vine sa creada nici acum ce s-a intamplat. Era la munca, in Spania, in decembrie. Dar, cumva, parca a presimtit.

Ionut Bojian, tatal lui Emanuel: "Tot ii spuneam, la un cutremur sau ceva, sa ia fetele, sa se trezeasca, sa ne trezeasca pe toti, daca e. Sau de foc, l-am invatat tot timpul sa iasa, sa fuga afara."

Iar pustiul exact asta a facut.

Emanuel: "Iau pe cine e langa mine si fugim. Si asta ai facut. Da. Si nu ti-a fost frica? Nu. Deloc."

 UN GEST URIAS, O DORINTA SIMPLA

 "Ce ti-ai dori? Casa…"

Usor-usor, oameni cu suflet mare l-au ajutat pe Emanuel sa-si indeplineasca dorinta pe care si-a pus-o la o zi dupa tragedie. Asa ca acum se poate bucura in liniste de copilarie.

Carmen Dan, ministrul de Interne:  "Aici ai o bicicleta. Cu girofar rosu, ca la pompieri. Si pentru surioara ta o trotineta."

Si chiar daca e doar o mana de om, baietelul a inteles cat de mult conteaza eroismul sau.

Emanuel: "Le-am dat o noua viata."

Citeste si: Imagini coplesitoare de la inmormantarea fratilor din Bals. Ultimul gest pe care colegii lor l-au facut in memoria lor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si