Close sidebar
Close sidebar

Ce s-a intamplat cu procurorul care l-a trimis pe Andrei Gheorghe in spatele gratiilor? Premierul Adrian Nastase ceruse masuri urgente in "scandalul drogurilor"

Moartea lui Andrei Gheorghe a readus pe tapet o poveste demult uitata: cea a arestarii omului de televiziune.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Andrei Gheorghe a fost arestat in urma cu 15 ani, iar scandalul provocat de aceasta retinere a fost atat de mare incat a declansat o reactie fara precedent in justitie si o reactie virulenta din partea prim-ministrului din acea perioada, Adrian Nastase. Ce s-a intamplat insa cu procurorul care a dispus arestarea lui Andrei Gheorghe?

O serie de fotografii in care Andrei Gheorghe fuma „iarba”, aparute intr-o revista de scandal din Romania, a dus la un dosar penal pe numele jurnalistului si chiar cu un mandat de arestare pentru 5 zile.

Ce face acum procurorul care l-a trimis pe Andrei Gheorghe in arest? "Mi s-a spus ca sunt deosebit de periculos"

„La ora 09.30 mi-a fost inmanat un mandat de arestare pentru 5 zile in care eram calificat citez: „un individ deosebit de periculos”. Am refuzat sa-l semnez. La 12.30, un domn pe care nu-l cunosc a iesit pe coridor si mi-a strigat ca pot sa plec acasa.

Mai apoi procurorul Mircea Petrescu m-a anuntat si el ca, surpriza, n-am fost arestat. Singura senzatie pe care am avut-o a fost de ilogic. Parca eram in Kafka. Pe holurile Procuraturii erau oameni care-mi faceau cu ochiul ca de-abia asteapta sa revin la emisiune”, povestea Andrei Gheorghe dupa 4 ore de arest.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ulterior s-a aflat ca mandatul de arestare fusese revocat, iar cateva ore mai tarziu, Adrian Nastase, premier al Romaniei in functie la acea data a declarat in direct ca arestarea lui Andrei Gheorghe a fost o gafa enorma a Parchetului, facuta cu picioarele.

Declaratia lui Nastase a tulburat si mai mult apele, iar Tanase Joita, Procuror General al Romaniei s-a intors de urgenta in tara si a convocat imediat o sedinta la Ministerul Public.

Din tot scandalul, tap ispasitor a fost gasit procurorul Mircea Petrescu, acestuia retragandu-i-se cazul. Paradoxal, Petrescu nu a fost „penalizat” pentru „gafa enorma” ci doar a fost mutat la o alta sectie a Parchetului Curtii Supreme de Justitie.

Ce face acum procurorul care l-a trimis pe Andrei Gheorghe in arest? A ajuns chiar si la DNA

Ce s-a intamplat mai departe cu procurorul care l-a trimis pe Andrei Gheorghe in spatele gratiilor? La scurta vreme, el a fost „promovat”, in sensul ca a intrat in echipa Parchetului National Anticoruptie si ulterior in DNA. Din postura de procuror DNA, el avea sa fie printre semnatarii unui protest impotriva deciziei Ministrului Justitiei, care in 2009 a cerut revocarea sefului Sectiei a II-a din cadrul institutiei, Doru Ioan Tulus.

In fine, in 2009, Mircea Petrescu avea sa se intoarca la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se afla si in prezent.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI