Beau Biden a murit la vârsta de 46 de ani, în urma unui cancer cerebral.

Joe Biden a avut o relație foarte puternică cu fiul său Beau Biden

Joe Biden a avut o relație foarte puternică cu fiul său Beau, despre care a vorbit frecvent în discursurile sale de campanie. Fost procuror general al Delaware, rezervist al armatei trimis în Irak, Beau Biden părea destinat unei cariere strălucite înainte de a fi ucis de cancer la creier.

Fiul lui Joe Biden, Beau Biden, maior în corpul pentru magistrați al Gărzii Naționale din Delaware, devenise una dintre cele mai populare figuri publice ale acestui stat și era considerat politicianul cu cele mai multe șanse pentru a câștiga postul de guvernator la alegerile din 2016.

Beau Biden, fiului noului preşedinte american Joe Biden
Beau Biden, fiului noului preşedinte american Joe Biden

Citeste si: Rezultate alegeri America 2020. Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al SUA (presă)

În august 2013, fiul lui Joe Biden fusese internat la unul dintre cele mai bune centre din lume pentru tratamentul cancerului, la Houston. Acolo își începuse bătălia pentru supraviețuire.

Povestea tragică a familiei noului preşedinte american

Beau Biden și tatăl său erau apropiați, împărtășind nu numai gustul pentru politică, dar și o legătură mai profundă, care s-a născut în anii în care Joe Biden și-a crescut copiii singur, după accidentul de mașină din 1972 în care au murit prima soție, adică mama lui Beau, și o fiică, sora lui Beau.

Familia se ducea să facă cumpărături de Crăciun. Beau Biden avea atunci trei ani. El și fratele său, Hunter, au fost grav răniți, dar au supraviețuit. Sora lor, Naomi, care a murit în accident, avea un an. Profund afectat de această tragedie, care intervenea chiar la începutul carierei sale de senator, Joe Biden a fost pe punctul de a renunța la politică. S-a recăsătorit în 1977, iar cu actuala sa soție, Jill, are o fiică născută în 1981.

Beau Biden, fiului noului preşedinte american Joe Biden
Beau Biden, fiului noului preşedinte american Joe Biden

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis îl felicită pe Joe Biden: Aștept să consolidăm parteneriatul strategic

Beau Biden a devenit un politician cunoscut la nivel național în 2008

Beau Biden a devenit un politician cunoscut la nivel național în 2008. Atunci a a rostit un discurs emoționant de prezentare a tatălui său, la Convenția Națională Democrată din Denver, când Joe Biden a acceptat nominalizarea pentru postul de vicepreședinte în tandemul cu Barack Obama.

O lună mai târziu, Beau Biden a fost mobilizat și trimis să lupte în Irak, unde a stat timp de un an, cu excepția unei permisii acordate în ianuarie 2009, când a venit să asiste la depunerea jurământului de vicepreședinte de către tatăl său. A fost decorat cu Steaua de Bronz.

Citeste si: CV și avere Joe Biden. Toate datele despre rivalul lui Donald Trump la președinția Statele Unite

Beau Biden, fiului noului preşedinte american Joe Biden
Beau Biden, fiului noului preşedinte american Joe Biden

Una dintre melodiile care au putut fi auzite la finalul discursurilor rostite de preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden şi de vicepreşedintele ales Kamala Harris a fost “Sky Full of Stars” a trupei Coldplay, una dintre trupele favorite ale lui Beau Biden, fiul lui Joe Biden, decedat în 2015 din cauza unui cancer cerebral.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Conform CNN, focurile de artificii care au urmat discursurilor preşedintelui şi vicepreşedintelui ales au avut ca fundal sonor piesa “Sky Full of Stars” a trupei Coldplay, una dintre favoritele lui Beau Biden.

Beau Biden, fiului noului preşedinte american Joe Biden
Beau Biden, fiului noului preşedinte american Joe Biden

Citeste si: Românii din SUA despre alegeri: "Nu am mai văzut așa încrâncenate alegeri"

În 2015, la funeraliile lui Beau Biden, solistul trupei, Chris Martin, a interpretat “'Til Kingdom Come” după ce a aflat că acesta era fan al formaţiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si