Adapostul public Baicoi. Locul unde acum 4 luni am fost tratati cu usi inchise, indiferenta si tupeu atat de angajatii publici cat si de criminalisti. Pare ireal ce auziti insa totul a fost filmat. Acum, ne-am intors… Sa vedem daca s-a schimbat ceva. Insa poarta e pazita cu ordine clare ca sa nu intram.

Paznicul vorbeste incontinu la telefon cu superiorul sau care a primit ordin sa nu ne lase sa filmam in adapost.

Paznicul sustine sus si tare ca nu e voie cu camera in adapost, insa legea spune altceva: „ Vizitatorii au dreptul sa fotografieze si sa filmeze câinii din adaposturile publice. Amenda pentru interzicerea acestor drepturi poate fi de la 2.000 lei la 5.000 lei”.

Dupa cateva minute apare si seful de la interventii. Desi i-am pus legea in fata, ne interzice accesul in incinta deoarece responsabilul de aici lipseste. Dupa cateva minute aflam ca nici nu stie cine este responsabilul.

Cine sa va mai inteleaga, domnule? Cata rabdare sa avem? Daca noi suntem tratati asa, ne intrebam prin ce trec oamenii care vin aici in vizita fara o echipa de televiziune. Cu alte cuvinte: uite responsabilul, nu e responsabilul.

Asadar, pana acum am auzit numai verzi si uscate caci fiecare spune altceva.

Si cand te gandesti ca sunt si platiti pentru asta! Nu renuntam si sunam mai departe la Directia Sanitar Veterinara Prahova, caci medicul de aici, doamna Emilia Herescu, lipseste.

In cele din urma reusim sa intram, iar ceea ce vedem ne lasa din nou cu gura cascata! Tarcuri insalubre unde cainii se bat intre ei, fie de foame, fie din cauza neglijentei. Este evident ca ar fi trebuit sterilizati si separati iar tarcurile infecte din imagini nu au voie sa functioneze in niciun adapost din Romania! Insa, culmea, ele sunt autorizate de Directia Sanitar Veterinara dar nu corespund normelor

de autorizare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Pardoselile trebuie sa fie în panta, cu scurgerea spre exterior sau în canalizare, pentru a împiedica acumularea apei pe zonele de acces. Pardoselile trebuie sa fie facute din materiale care pot fi usor curatate si dezinfectate", arata alin 3, al legii 155/2001.

Aici autorizatiile se pare ca se dau dupa alte legi. Cele nescrise sau cele facute ca sa scoata bani de la bugetul local? Mai bine il intrebam pe noul viceprimar al orasului Baicoi care tocmai a sosit la adapost.

Viceprimarul spune nonsalant ca adapostul este autorizat de DSV Prahova, desi nu corespunde normelor de autorizare.

Noi avem doar in contract ca suntem administratorii acestui adapost. Deci, practic dumneavoastra ca si reprezentant al Primariei, luati din banii publici si ii dati aici. Aasa este! Adica si din banii doamnei si din banii doamnei... Asa este! Ii dati aici la adapost! Da, dam aici la adapost si pentru intretinere...

In ideea in care, faceti-va treaba! Sigur, asa este!”, spune el.

In ultimii 3 ani primaria Baicoi a alocat din banii publici nu mai putin de 964.376 de lei.

Este incredibil ce ne aud urechile. Oare cine raspunde pentru asemenea situatii? Cine are dreptul sa incalce legea fara sa pateasca nimic?

Intre timp apare si doamna veterinar. Asa ca la indemnul domnului vice, mergem sa o intrebam despre activitatea pe care si-o desfasoara aici pe banii publici. Va reamintim ca in ultimii 3 ani, conform raspunsului primariei Baicoi, valoare contractelor cu firma doamnei Herescu este de 964.376 de lei.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Eu va spun ca este autorizat dar conform legii nu, e! E problema dumneavoastra. Eu va spun cum este si ati intrebat inclusiv autoritatile.

Cei de la DSV Prahova, recunosc ca tarcurile nu sunt conforme cu prevederile legale pentru ca nu sunt betonate.

Nu corespunde legii dar are autorizatia Directiei Sanitar Veterinare! Va mai aducem la cunostinta, domnule inspector DSV ca acest adapost nu are in dotare nici cabinet medical. Conform raspunsului primit de ANSVSA inseamna ca acest adapost nu poate functiona legal.....aspect trecut cu vederea de DSV Prahova de mai bine de 3 ani, timp in care s-au alocat aici peste 200.000 de euro din banii publici.

Dupa cateva momente veterinarul paraseste adapostul si ne intoarce din nou spatele la fel ca acum 3 luni…Cainii raman in suferinta iar domnia sa se aseaza comod in masina de zeci de mii de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si