Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta lumea dacă toți oamenii ar dispărea dintr-o dată?

Ce s-ar întâmpla cu toate lucrurile noastre? Ce s-ar întâmpla cu locuințele, școlile, cartierele, orașele noastre? Dar... cine va mai hrăni câinele? Cine va mai tăia iarba?

Subiectul dispariției întregii omeniri este adesea abordat în filme și cărți, dar și în show-uri TV. Totuși, sfârșitul umanității este un scenariu aproape „străin” de noi.

Nu ne punem astfel de întrebări în fiecare zi.

Carlton Basmajian, profesorul asociat de planificare comunitară și regională de la Universitatea din Iowa a expus un posibil scenariu în acest sens, potrivit theconversation.com

Citește și: EXCLUSIV- Incendiile din Tenerife 2023. Româncă stabilită pe insulă: ”Cred că e cel mai grav incendiu. A scăpat de sub control”- Zonele care au fost evacuate

Care ar fi primul lucru pe care l-ai observa?

Dacă oamenii ar dispărea pur și simplu, dintr-o dată, iar tu te-ai întoarce pe Pământ să vezi ce se întâmplă un an mai târziu, probabil primul lucru pe care l-ai observa nu ar fi cu ajutorul ochilor, ci eventual cu ajutorul urechilor. Adică, ai putea observa o liniște apăsătoare. În adevăratul sens.

În întreaga lume ar fi liniște deplină.

Așa, ți-ai putea da seama cât de mult zgomot fac oamenii în fiecare zi. Dacă luăm situația actuală, când mașinile sunt zgomotoase, din clădiri vine zgomot, dar și de pe cer, îți poți da seama că tot acel zgomot s-ar opri dintr-o dată.

De asemenea, ai putea observa și cum se schimbă vremea. După un an fără oameni pe Pământ, cerul ar fi mai albastru, iar aerul ar fi mai curat.

În plus, ploaia care ar cădea pe Pământ ar fi și ea mai curată. Inclusiv ceața, fumul și praful cauzat de activitățile întreprinse de oameni ar dispărea.

Casă dulce casă... dar în ce fel?

Imaginează-ți primul an... atunci când ți-ai găsi casa neatinsă, la propriu, de nimeni.

Atunci când ai intra pentru prima dată în casă, în primul rând, ar fi bine să nu îți fie sete pentru că nu ar exista apă deloc. Sistemele de apă sunt întreținute de oameni care se asigură că toată lumea are apă. De data asta nu va fi așa pentru că, dacă nu există persoane care să asigure distribuția publică de apă, ei bine, nici tu nu vei avea apă.

Ce s-ar întâmpla dacă omenirea ar dispărea? Cum ar arăta lumea un an mai târziu

Ce s-ar întâmpla dacă omenirea ar dispărea? Cum ar arăta lumea un an mai târziu

[Sursa foto: Vecteezy]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu ai avea electricitate. Centralele electrice nu ar mai funcționa pentru că nu există niciun om care să le monitorizeze și să le aprovizioneze. Așadar, întorcându-ne înapoi, în casa ta ar fi beznă, ceea ce înseamnă că nu ar exista lumini, telefoane sau calculatoare.

Ai observa că există foarte mult praf în casă pentru că nu a avut cine să îl curețe, din moment ce lumea a dispărut. În plus, iarba din curtea ta ar fi foarte crescută. 

Ar apărea noi plante pe care nu le-ai văzut niciodată și despre care nu ai mai auzit. Din nou, ele ar apărea pentru că pe parcursul anului în care oamenii au dispărut, nu ar mai fi avut cine să aibă grijă de curte.

Vei observa o multitudine de insecte pentru că, așa cum știm, oamenii au tendința să scape de ele. Practic, insectele ar fi libere să facă ce vor și să se plimbe pe unde vor.

Cum ar arăta străzile?

În cartierul tău ai putea observa noi creaturi care în general trăiesc în sălbătice. Spre exemplu, ai putea vedea șoareci și vulpi. Dintre animalele mari, și-ar putea face apariția căprioarele și urșii.

Ce s-ar întâmpla dacă omenirea ar dispărea? Cum ar arăta lumea un an mai târziu

Ce s-ar întâmpla dacă omenirea ar dispărea? Cum ar arăta lumea un an mai târziu

[Sursa foto: Unsplash]

Exact ca în cazul propriei locuințe, în oraș nu ar mai exista electricitate. Singura sursă de lumină va fi cea naturală, dată de Soare, Lună și stele. Acest scenariu este unul benefic pentru animalele nocturne.

Citește și: VIDEO- Evenimente astrale majore. Ce înseamnă când Mercur este retrograd și cum sunt influențate zodiile

Incendiile s-ar produce destul de des. Spre exemplu, fulgerele pot lovi copacii sau pot lovi un câmp, iar în urma descărcărilor electrice ar putea avea loc numeroase incendii pentru că nu ar exista oameni care să le stingă.

Clasica plimbare prin oraș ar arăta diferit

După un an fără oameni, drumurile, autostrăzile, podurile și clădirile ar arăta similar.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Ce s-ar întâmpla dacă omenirea ar dispărea? Cum ar arăta lumea un an mai târziu

Ce s-ar întâmpla dacă omenirea ar dispărea? Cum ar arăta lumea un an mai târziu

[Sursa foto: Unsplash]

Dacă te-ai întoarce după 10 ani, ai putea observa crăpături în pământ sau pe drumuri, alături de noi plante necunoscute. Drumurile ar crăpa atât de mult încât ar arăta ca o sticlă spartă, iar natura ar reînvia.

Podurile metalice ar începe să ruginească, în timp ce podurile din beton și-ar putea schimba aspectul în foarte mult timp, probabil secole. Barajele și digurile construite de oameni pe râuri și pârâie s-ar eroda. 

Animalele din ferme ar fi o pradă ușoară pentru animalele sălbatice precum urșii și lupii. Însă ce se întâmplă cu animalele de companie? Ei bine, spre exemplu, pisicile s-ar sălbătici, însă multe dintre ele ar putea cădea pradă animalelor mai mari. Același lucru s-ar întâmpla și cu câinii.

Cum ar arăta lumea peste o mie de ani?

Peste o mie de ani, lumea pe care o știi ar fi de nerecunoscut. Unele lucruri s-ar putea păstra în timp, însă acest lucru depinde de materialele din care au fost făcute, dar și de climă și poate chiar de noroc.

Cinematografele sau mall-urile în care oamenii merg adesea, ar deveni ruine ale unei civilizații pierdute. Situația ar fi similară cu cea a prăbușirii Imperiului Roman, ale cărui rămășițe mai există și în ziua de astăzi.

Citește și: EXCLUSIV- Realitatea crudă despre puii cu creștere rapidă din supermarketurile românești. Sunt crescuți în 35 de zile: ”Din cauza sistemului lor imunitar scăzut, dar și al dimensiunii, pot dezvolta diferite boli”

Cert este că, dispariția bruscă a oamenilor de pe Pământ ar evidenția modul în care omenirea a tratat Pământul. Această „nouă față” a Pământului ne arată faptul că lumea pe care o vedem astăzi nu ar putea supraviețui fără oameni, însă în același timp, ne arată și că nici noi nu supraviețuim dacă nu o îngrijim. Civilizația necesită întreținere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si