In articol:
- Pentru crema ganache de ciocolată ai nevoie de:
- Urmează aceşti paşi pentru a pregăti tortul delicios de cozonac:
Poți pregăti tortul și dacă ți-a rămas doar jumătate de cozonac, ornându-l cu cremă și decorațiuni îl vei transforma într-un desert delicios. Iată ingredientele necesare pentru un tort de cozonac cu ciocolată:
- un cozonac făcut în casă
- 3 linguriţe de zahăr
- 500 ml frişcă lichidă
- diferite arome (vanilie, rom, potrocale, de care preferi tu)
Pentru crema ganache de ciocolată ai nevoie de:
- 200 ml de frişcă lichidă
- 250 grame de ciocolată amăruie
- 50 grame de unt moale
Urmează aceşti paşi pentru a pregăti tortul delicios de cozonac:
Pune la încălzit 500 de ml de apă cu o linguriţă ce esenţă de vanilie şi 3 linguri de zahăr.
Citeste si: Cozonac cu nuca. Secretul celui mai pufos cozonac
Pune frişca lichidă pe foc şi toarnă după peste ciocolată şi untul moale. Amestecă cu un tel, după care lasă la rece pentru câteva ore. Se bate frişca lichidă cu zahăr şi se lasă deoparte, în timp ce se taie cozonacul pe lung în felii egale. Apoi se însiropează blatul de cozonac cu o treime din sirop şi se pune un strat de ganache de ciocolată.
Dacă v-au rămas doar felii, le puteți însiropa și îmbrăca pe acestea cu cremă de ciocolată sau chiar cu budincă de vanilie sau ciocolată. Fruusețea este că având un asemenea ”blat” (cozonacul), imaginația vă permite orice transformare vă este pe plac. Ideal este să folosiți un cozonac de casă, întrucât acesta se păstrează foarte bine multe zile, scrie bzi.ro.