Ce salariu are Carmen Iohannis, profesoară la un liceu din Sibiu. A câștigat mai mulți bani din chirii anul trecut
Carmen Iohannis, soția președintelui României, a încasat mai mulți bani din chirii anul trecut decât din activitatea didactică, după cum reiese din declarația de avere publicată de Klaus Iohannis zilele trecute.
Președintele Klaus Iohannis a publicat pe data de 31 mai 2023 cea mai recentă declarație de avere, care acoperă veniturile familiei din anul fiscal anterior.
Conform documentului oficial, Carmen Iohannis a avut un venit anual de 41.283
lei în 2022, ceea ce reprezintă un salariu lunar de 3.440 lei.
Prima Doamnă a României este profesor de limba engleză la Colegiul Gh. Lazăr din Sibiu.
Ea le-a urat La mulți ani tuturor copiilor de 1 Iunie, în cea mai recentă postare pe Facebook:
Câți bani câștigă familia Iohannis
Conform declarației de avere a președintelui de pe site-ul Administrației prezidențiale, veniturile obținute de Carmen Iohannis din chirii au fost mai mari decât cele salariale- respectiv 44.389 lei anul trecut.
Practic, activitatea de profesor i-a adus mai puțini bani în fiecare lună decât ratele primite de la chiriași- Carmen Iohannis a primit câte 3.700 lei lunar din chirii, sumă identică cu cea încasată de soțul său.
La capitolul proprietăți imobiliare, familia Iohannis dispune de trei apartamente și de trei case de locuit în Sibiu (detalii aici).
Ca președinte al României, Klaus Iohannis a încasat anul trecut un venit total de 181.944 lei- adică o indemnizație lunară de 15.162 lei.
Șeful statului a mai primit în 2022 și drepturi de proprietate intelectuală pentru o carte publicată la editura Curtea Veche, respectiv 5.934 lei.
Familia Iohannis are un cont curent la Banca Comercială Română în valoare de 200.000 lei, conform documentului citat.
Profesorii, în grevă pentru salarii mai mari
Profesorii din toată țara se află de mai bine de o săptămână în grevă generală, ei cerând salarii mai mari în special pentru posturile de debutanți.
Guvernul s-a reunit, joi, într-o ședință pe care premierul Nicolae Ciucă a numit-o extraordinară, pentru a aproba OUG care ar trebui să detensioneze situația din sistemul de învățământ.
Chemați la guvern pentru o nouă rundă de negocieri, liderii sindicatelor din educație au anunțat că greva continuă și marți, 6 iunie, membrii sindicatului fiind cei care vor decide dacă aceasta va încheia sau nu.