Close sidebar
Close sidebar

Ce salariu are președintele Moldovei. Este mai mic sau mai mare decât al președintelui României?

Ce salariu are președintele Moldovei, Maia Sandu? Politicianul pro-european din Republica Moldova a obținut o victorie importantă pentru țara sa, prin trecerea referendumului privind integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, dar mai are de trecut un "hop" major peste două săptămâni, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, unde scorul va fi cât se poate de strâns în fața candidatul socialist Alexandr Stoianoglo, după cum prognozează analiștii politici.

Sorin Negru,

Ce salariu are președintele Moldovei

[Sursa foto: Facebook / Maia Sandu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Candidații care au trecut în turul al doilea al alegerilor din Republica Moldova, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, nu se bat pentru salariul de președinte al Moldovei, miza fiind mult mai mare decât atât.

Citește și: VIDEO "Diaspora a demonstrat că rămâne conectată la țară" Maia Sandu, prima reacție după rezultatul alegerilor din Republica Moldova

Cei doi candidați ajunși în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova reprezintă două tabere opuse: Maia Sandu vrea să continue parcursul european al țării sale, în timp ce adversarul politic este apropiat de Moscova și de interesele Rusiei.

Ce salariu are președintele Moldovei

Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) care aspiră la un nou mandat de președinte, a avut în 2023 un salariu anual de circa 263.408

lei moldovenești (circa 13.600 euro) de la Președinția Republicii Moldova.

La indemnizația fixă de președinte s-au adăugat aproape 96.000 de lei moldovenești sub formă de diurne pentru deplasările în străinătate, suma reprezentând circa 4.960 euro.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

În total, veniturile lunare ale președintelui Republicii Moldovei s-au ridicat la valoarea de circa 1.500 de euro. 

Ce salariu are președintele Moldovei

[Sursa foto: Facebook/ Maia Sandu]

Ce salariu are președintele României

Spre comparație cu președintele Republicii Moldova, șeful statului român câștigă de circa 4 ori mai mult. 

Indemnizația brută lunară pentru președintele României este de 24.960 lei. Astfel, Iohannis câștigă aproximativ 5.000 de euro brut pe lună pentru activitatea sa politică.

După ce va pleca de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis are dreptul la o indemnizație de fost șef de stat, care în prezent este de circa 17.000 de lei pe lună, aproximativ 3.400 euro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI