Nivelul salariilor din România este scăzut comparativ cu media europeană. După ce au absolvit Școala de Poliție Câmpina sau la Academia de Poliție București viitorii polițiști vor fi redirecționați către un Inspectorat Județean de Poliție. Iată ce salarii sunt în 2022 la Poliția Rutieră!
Salariu polițist Rutieră 2022. Cei care vor să aibă o carieră în Poliție trebuie să urmeze reguli clare: să fie cetățeni români, să aibă domiciliul în România, să dețină diplomă de Bacalaureat, să nu fi fost exmatriculat pentru abateri disciplinare, să fie apt din punct de vedere medical și psihic și să nu aibă antecedente penale.
Ce salariu are un polițist de la Rutieră în 2022?
Printre obligațiile prevăzute în fișa postului, un polițist rutier trebuie să: dirijeze circulația vehiculelor și a pietonilor prin folosirea exclusivă a semnalelor regulamentare și cu ajutorul fluierului, să fie vizibil și să comunice cu participanții la trafic, să acorde asistență celor aflați în dificultate. Atunci când efectuează un control trebuie să se deplaseze până la autoturismul respectiv, să se prezinte, să spună motivul opririi și să ceară documentele. Când aplică sancțiuni trebuie să spună abaterea comisă de conducătorul auto.
Referitor la salarii, un agent de poliție debutant poate câștiga aproximativ 4000 de lei lunar, salariul de bază fiind de 3161 lei. Un ofițer de poliție debutant câștigă 3385 lei, fără a include weekend-urile sau turele de noapte. Un șef adjunct de poliție poate avea lunar un salariu de peste 3773 de lei, potrivit promotor.ro .
Un polițist de la Rutieră poate câștiga aproximativ 1000 de euro lunar, unde sunt incluse și: norma de echipament 268 lei, norma de hrană 1054 lei, pentru sport și condiții grele, de toxicitate se adaugă 268
lei, pentru sport de risc și solicitare neuropsihică este de 282 de lei.
Pentru cei care locuiesc cu chirie și îndeplinesc condițiile de a primi bani, le revin 326 lei lunar. Zilele de weekend lucrate și turele de noapte sunt plătite de asemenea.