În Calendarul Ortodox, la data de 2 mai 2024, în Joia Mare, este pomenită Sfânta Matrona din Moscova, considerată „al optulea stâlp al Rusiei”, potrivit doxologia.ro.

Sfânta Matrona din Moscova, lipsită de vedere de la naștere, a devenit un pion important în Biserică încă de la 14 ani.

În Joia Mare, pe 2 mai 2024, este cinstită Sfânta Matrona din Moscova

Sfânta Matrona din Moscova s-a născut într-o familie de țărani, din satul Sebino, guberia Tula. La botezul său, din cristelniță, s-a ridicat în văzul tuturor un stâlp de tămâie cu bună mireasmă. Acela a fost momentul în care preotul Vasile a mărturisit tuturor de sfințenia copilei.

De la naștere, Sfânta Matrona nu a văzut. În ciuda acestui lucru și arăutăților la care a fost supusă de copii, Sfânta Matrona a iubit dintotdeauna icoanele. Copila s-a retras în rugăciune, unde își dedica cugetările Domnului încă de o vârstă fragedă. Aceasta a participat la toate slujbele bisericești.

Citește și: Sărbătoare mare în Calendarul ortodox pe 28 aprilie 2024: Tradiții și obiceiuri pentru Duminica Floriilor

sf matrona din moscova

Sfanta Matrona din Moscova

[Sursa foto: doxologia]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

De la vârsta de 6-7 ani, copila sfântă a început să vadă păcatele oamenilor.

A fost învrednicită, cu ajutorul boierului satului, să facă pelerinaje la Kiev, Moscova și Sankt Petersburg. Când a intrat în Catedrala Sfântului Andrei, unde slujea sfântul Ioan de Kronstadt, sfântul părinte a poruncit poporului să se dea la o parte și să îi facă loc tinerei Matrona, pe atunci de numai 14 ani. Atunci Sfânta Matrona a fost numită „al optulea stâlp al Rusiei”.

La vârsta de 17 ani, Sfânta Matrona a căzut la pat. Din acel moment, s-a dedicat rugăciunii către Dumnezeu cu totul.

Pe când împlinise 40 de ani, Sfânta Matrona a început să petreacă timp, pe rând, în casele oamenilor. Acolo, oamenii veneau către ea să caute mângâiere și alinare.

Citește și: Duminica Floriilor în 2024: Tradiții pentru această zi sfântă

Citeste si: Afacerea din care Vali Vijelie are un venit pasiv. Cum procedează artistul atunci când face noi achiziții. “Orice cal ajunge gloabă. Am zis că trebuie să fac și eu ceva.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"- radioimpuls.ro

Sfânta Matrona a Rusiei

Sfânta Matrona a Rusiei

[Sursa foto: Creștin Ortodox]

Toți, toți să veniți la mine și să-mi povestiți necazurile voastre, de parcă aș fi vie, căci eu vă voi vedea, vă voi auzi și vă voi ajuta! Agățați-vă cu toții de călcâiul meu și vă veți mântui, nu vă desprindeți de mine, țineți-vă cât mai strâns!, le spunea Sfânta Matrona oamenilor, potrivit doxologia.ro.  

Sfânta Matrona a trecut în Împărăția Cerurilor la data de 2 mai 1952. Moaștele sale au fost descoperite la 8 martie 1998, iar la data de 2 mai 1999, Sfânta Matrona a fost trecută în rândul sfinților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si