Close sidebar
Close sidebar

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 23 mai 2024?

Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei a făcut multe minuni, atât în timpul vieții, cât și după moarte.

Antonia Cioanca,

Minunile Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei

[Sursa foto: pravila.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sfântul Ierarh Mihail Mărturisitorul, Episcopul Sinadei nu este foarte cunoscut în ziua de astăzi, însă în trecut oamenii aveau o evlavie deosebită pentru acest făcător de minuni. Acesta și-a arătat puterea sfântă în special împotriva lăcustelor, în perioada în care țara era asediată de către insecte.

Este unul dintre sfinții care s-au luptat pentru credința creștină ortodoxă și care a apărat icoanele în momentul în care acestea erau în pericol. La acea vreme, păgânii voiai să distrugă toate icoanele, astfel că cei care mărturiseau că sunt creștini le protejau.

Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul a făcut o sumedenie de minuni. 

[Sursa foto: pravila.ro]

Minunile Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei

Se spune că țara a fost lovită de lăcuste în perioada în care domnea Matei Basarab în Muntenia. Atunci, domnitorul a apelat la monahii Marii Lavre din Athos care, în 1641, au adus în țară cinstitul cap al Sfântului Ierarh Mihail Mărturisitorul, Episcopul Sinadei. Se spune că în urma procesiunilor care s-au făcut la acea vreme în Țara Românească, cu capul ierarhului, invazia insectelor dezlănțuite s-a potolit.

Drept mulțumire, în anul 1643 Matei Basarab a ridicat în cinstea Sfântului un paraclis în cadrul Marii Lavre de la Muntele Athos.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Calendar ortodox iunie 2024: Ce mai importante sărbători din prima lună de vară

Pe parcursul timpului moaștele Sfântului Mihail Mărturisitorul au ajuns de mai multe ori în Moldova și Țara Românească. În 1972, când domnitor era Nicolae Mavrocordat, rămășițele pământești ale Ierarhului au ajuns în Valahia, unde se spune că au vindecat mai multe persoane.

Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul este pomenit pe 23 mai. 

[Sursa foto: Pexels]

Rugăciune către Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei 

Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Mihail, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sfinţitu-te-ai pe tine prin viaţă desăvârşit şi te-ai arătat preot Dumnezeului Celui Preaînalt, de care întărindu-te, ai astupat gurile cele eretice, care se deschideau împotriva icoanei lui Hristos şi fiind izgonit, ai săvârşit călătoria, Sfinte Părinte Mihaile.

Surse: doxologia.ro, pravila.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI